Július 29-31. között a jazz mellett a gasztronómia oltára előtt is tiszteletüket tehetik a piknikezők: idén 9. alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket, válogatott street food kiállítókkal és balatoni borokkal.

borok piknik kosárban

Három nap jazz, funk és soul, a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Jazzpikniken a fűben piknikezve, exkluzív gasztronómiai élményekkel gazdagodhat a különlegességekre vágyó közönség, miközben klubkoncerteket hallgatva, a jazz nemzetközi sztárjainak dallamai hullámoznak a Balaton-parti domboldalon.

Fotó: Mohai Balázs

3 nap alatt 4 színpadon, közel 40 koncertet hallgathat meg a fesztiválokra éhes közönség. A tavalyi kényszerű szünet után nem csak a piknikezők lelkét simogatják a fesztivál szervezői, de a holisztikus szemlélet jegyében a testi jóllétre is kellő figyelmet fordítanak, ezért az idei Jazzpiknikre különleges ételkiállítókat válogattak össze.

Jazz Piknik 2021 halas ételek a Némotól
Jazz Piknik 2021 Streetfood menü

Streetfood menü

A fesztivál menüjében a street foodé a főszerep. A Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételeivel, a Paneer vega burger kínálatával, a Csóka cubano szendvicseivel, a Hakapeszi wrap-költeményeivel, a Yagoona Grill mexikói taco-különlegességeivel, a The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a NEMO friss halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, a KATSA tradicionális magyaros konyhájával, kitelepül az IGNÁCZ Kolbászmanufaktúra és a Lili’s Truck 100% gluténmentes finomságaival – a hazai pályán pedig a Sáfránkert Vendéglő várja a piknikezőket a faluban. Aki pedig valami édesre vágyna a paloznaki csillagfényes éjszakában, a Waffel Land mennyei gofrijai és a Lilipop Caffé süteményei és fagylaltjai közül válogathat. A kávékülönlegességekről a Caffé Cagliari gondoskodik. A házigazda Homola Pincészet borai – és a borászat legújabb, figyelemre méltó natúrborai – mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken.

Gyorsan csak üveggel stand a Jazzpikniken

Limitált design repohár

Ezen a nyáron a CupRevolutionnel együttműködve a Jazzpiknik is átáll a repohár rendszerre, amit egy 10.000 darabos, limitált szériában megjelenő design pohárral színesít. A repohár missziója az, hogy a fesztiválozók körében is erősítse a környezettudatosságot, felhívja a figyelmet a fogyasztói társadalom túltermelésére. A zöldülés mellett a piknikezők természetesen – pohárletét ellenében – az elmúlt évek tradíciójához híven üvegpohárból is kortyolhatják kedvenc boraikat.

Fotó: Mohai Balázs

Környezetbarát fesztivál

Folytatva a korábbi évek hagyományát, idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere a szelektív hulladékgyűjtésben. A rendezvény teljes területén szelektíven gyűjtik a szemetet, erre ösztönzik a vendégeket is, a korábbi években a teljes hulladék 60%-át újrahasznosították valamilyen formában, az idei évben ezt még nagyobbra szeretnék növelni. Környezetbarát fesztiválként a plasztik eszközhasználatot is minimalizálják, a teljes fesztivál alatt környezetbarát tisztítószereket, ökologikus kézmosószereket használnak. Idén is készpénzmentes a fesztivál – fontosnak tartva az érintésmentességet is –, a piknikezők bankkártyával és feltölthető HelloPay kártyával tudnak fizetni.

Fotó: Mohai Balázs

Programok a Nagyszínpadon

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői: július 29-én, csütörtökön Mario Biondi lépett fel, őt követte a legendás Gipsy Kings – a koncertek előtt és után Jazzkovács Lászlóval hangolódott a fesztiválélményekre éhes közönség. Július 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est a DELADAP utánozhatatlan elektroszving dallamaival folytatódik. A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky nyitja az estet, őt követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer lép fel, végül a Kraak&Smaak Live Band utánozhatatlan hangjai töltik be a piknikezők szívét. A Nagyszínpad nemzetközi fellépői mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a Fábián Juli; az Audi Jazz Stage és a Taittinger Pezsgőterasz színpadokon.

További információk: http://jazzpiknik.hu

Jazzpiknik 2021 csütörtöki sztár fellépő
Fotó: Monus Márton
Jazzpiknik 2021 csütörtöki sztár fellépő Gipsy Kings
Fotó: Monus Márton

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *