A Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka immáron második alkalommal nyerte el a legmagasabb, 3 csillagos minősítést a nagy presztízsű angliai Great Taste Awards gasztronómiai megmérettetésen.

Anglia független élelmiszer-minősítő versenyén elsősorban kisüzemi és kézműves termékek gyártói mérettetik meg magukat a világ minden tájáról. A Guild of Fine Food által szervezett, 1994 óta minden évben megrendezett Great Taste a legnagyobb és legmegbízhatóbb élelmiszer- és italakkreditációs rendszer, egyben persze egyfajta rivalizálás is, az elismerés olyan értékű, akár az éttermek esetében a Michelin-csillagok. A Great Taste támogatja és népszerűsíti az élelmiszer- és italgyártókat, kicsiket és nagyokat egyaránt, megbízható ajánlásokat adva ezzel a vásárlóknak az Egyesült Királyságban és a csatornán túl. A szigorú zsűri 40 magyar cég 88 termékét tüntette ki három, kettő vagy egy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket.

Üde, virágos, könnyed

 A Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka lebogyózott, héjon erjesztett Irsai Olivér szőlőből készül hagyományos kisüsti eljárással, kétszeri lepárlással. Az eredmény kifejezetten üde, virágos illatjegyeket hordozó, ízében is könnyed pálinka, melyhez a felhasznált szőlő nagy része szűkebb pátriájukban termett, így ez az elismerés egyben a tiszazugi szőlőtermelőknek is szól. Az Irsai Olivér szőlő pálinka mellett két csillagot kapott még a Túri Jonathan alma és a Prémium Piros Vilmos pálinka is.

A Szicsek pálinkafőzde termékei ma már mintegy 1500 étteremben, vendéglőben, bárban és más, magas színvonalú vendéglátó-ipari egységekben kaphatók országszerte. A pálinka értékesítés jelentős részét a cég képviseli az exportpiacon – többek között Angliában, Szlovákiában, Romániában, Ausztriában. A tavalyi évben pedig az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen a Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlő pálinka elnyerte a Magyarország legjobb 10 000 palack feletti pálinkája címet, melyre szintén nagyon büszkék vagyunk.

Szicsek Pálinka
Kép forrása: Szicsek Pálinka Facebook oldala

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *