Az egészséges életmódnak nemcsak nyáron elengedhetetlen része a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Hőség idején fokozottan figyelnünk kell arra, hogy elég vizet kortyoljunk. Semmi esetre se legyen szervezetünk dehidratált. Normál körülmények között is napi minimum 2-3 liter folyadékra van szükségünk, ez a mennyiség hőségriadó esetén 3-4 literre is megnőhet.

A nyár szerencsére arra is alkalmas, hogy többet jöjjünk-menjünk, utazunk, kiránduljunk. Vagy egyszerűen csak több időnk legyen egy kis városi nyüzsgésre, barátokkal találkozni, programot csinálni. De mi legyen a folyadékpótlással? Bár már véget ért a műanyagmentes július, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy csökkentsük a műanyag felhasználását a mindennapokban. Tehát nem a legjobb megoldás, ha minden sarkon veszünk egy újabb liter palackos vizet vagy üdítőt. Szerencsére már jó ideje divatcikk lett a kulacs, amely praktikus, higiénikus, sokaknak elengedhetetlen útitársa. Viszont egy félliteres kulacs elég hamar kiürül, ilyenkor pedig törhetjük a fejünket. Zarándokoljunk-e el a kevés nyilvános kút valamelyikéig, próbálkozzunk-e egy mosdóban a kézmosó csapjával? Vagy mégis adjuk fel az elveinket és vegyünk inkább egy palackozott vizet? Jó hír, hogy van más megoldás.

Egy szuper applikáció segít abban, hogy a városban könnyedén megtaláljuk azokat a helyeket, ahol ingyenesen, tiszta, szűrt vízzel
tölthetjük újra a kulacsunkat

Nincs más dolgunk, mint letölteni az ingyenes Vízlelőhely applikációt, amely megmutatja nekünk a közelben azokat a vendéglátóhelyeket, ahol fel tudjuk tölteni a kulacsunkat szűrt BWT-vízzel. Természetesen szintén ingyen. További jó hír, hogy nincs szükség külön fogyasztásra az adott helyen, de persze, lehet, hogy éppen így lesz kedvünk útközben egy szendvicsre, kávéra, fagyira is.

vízlelőhely

„A Vízlelőhely kampány küldetése, hogy alternatívát biztosítsunk az ivóvíz pótlására azoknak, akik műanyagmentesen szeretnének élni” – mondja Petró Vera, a BWT ügyvezetője. –„Szerencsére egyre több olyan tudatos gasztronómiai partnerünk van, akik szintén elkötelezett hívei a fenntarthatóságnak, és jó minőségű, szűrt vizük felajánlásával támogatják a kezdeményezésünket.”

Igyál eleget és közben virtuálisan töltsd meg még egy kulacsot!

Az applikáció használatával a helyszínen található kód beütésével minden töltésért pont jár, ráadásul azt is nyomon követhetjük, hány liter vizet ittunk meg és az újratöltéssel hány műanyag palack nem szennyezi feleslegesen a környezetünket. Ráadásul nem csak a magunk kulacsát tölthetjük meg, hanem virtuálisan egy másik emberét is. A Vízlelőhely ugyanis a BWT b.water projektjének keretében Gambia és Tanzánia falvaiban olyan fenntartható vízrendszereket alakít ki, amely tiszta ivóvizet biztosít a lakosság számára, hogy mindenkinek elérhető közelségben lehessen egy kút, amelyből biztonságos víz nyerhető.

vízlelőhely

Az applikációval feltöltött pontokat a BWT euróra váltja, és támogatásként az AQUA Pearls – For You and Planet Blue Foundation alapítvány számlájára utalja át. Így, ha 20 alkalommal Vízlelőhelyen töltjük fel a kulacsunkat, akkor azzal 1 ember éves ivóvíz szükségletét biztosíthatjuk. A kampány célja egy komplett afrikai falu ivóvízzel történő ellátása.

Egyelőre leginkább budapesti vízlelőhelyeket találhatunk az applikációban, de bízunk benne, hogy a kampány és a duplán fontos cél híre egyre több vendéglátóipari egység tulajdonosához, üzemeltetőjéhez eljut és a jövőben nőhet a környezettudatos megoldásokkal és fenntartható vízgazdálkodással dolgozó helyek száma” – teszi hozzá Petró Vera.

Csökkentsük hát a PET-palackok használatát, töltsük le az applikációt, majd töltsük újra kulacsainkat, gyűjtsük a pontokat és szolgáljunk vele egy nemes célt is!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *