Február 20-án tartják a muffin világnapját. Ez alkalomból készítettem egy kávéval ízesített muffint, aminek a tetejére lágy kávés krém került, így lett belőle egy kellemesen kávés ízű cupcake. A muffin mindig finom és gyors megoldást jelent, ha valami édességre vágynál. Próbáld ki te is ezeket a kávés muffinokat, a család, vagy a barátaid, kollégáid biztosan szeretni fogják. A muffin a kávés krémmel együtt csodás desszertet alkot, beleharapva mintha egy ízletes cappuccinot kóstolnánk. Leheletnyi kakaóporral meghintve, kávészemekkel díszítve pedig igazán dekoratívvá varázsolható. Ne felejts el inni mellé egy finom kávét sem. Az én választásom a Tchibo Cafissimo Barista Caffè Crema kávéra esett, ezt főztem le és kevertem a muffinok tésztájához és a krémbe is. A Barista kávét hagyományos módon, pörkölődobban pörkölték és gyümölcsös-elegáns aroma jellemzi.

Cupcake lágy kávés krémmel

Hozzávalók (~12 db-hoz)

A muffinhoz

350 g liszt

1 tasak sütőpor

170 g kristálycukor

1 tasak bourbon vaníliás cukor

2 db egész tojás

1,5 dl étolaj

2,5 dl tej

0,5 dl Tchibo Cafissimo Barista Caffè Crema kávé

csipet só

A kávés krémhez

250 g mascarpone

2 dl habtejszín

2 tasak vaníliás cukor

2 csapott ek. porcukor

1 tasak habfixáló

~ 05, dl Tchibo Cafissimo Barista Caffè Crema kávé

Szereted a kávés desszerteket? Akkor próbáld ki a Kávés- meggyes pohárdesszert receptemet is!

Kávés cupcake Tchibo Cafissimo Barista

Így készül a kávés cupcake

  • A muffin tésztájához a kristálycukrot, vaníliás cukrot a tojásokkal habosra keverjük.
  • A kávét lefőzzük és összekeverjük a tejjel. Majd az olajjal felváltva beledolgozzuk a cukros tojásos masszába.
  • Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a csipet sót és ezt is beleszitáljuk, majd csomómentesen elkeverjük.
  • A szilikon muffin sütőformába papír kapszlikat teszünk és egyenletesen elosztjuk benne tésztát.
  • 180 °C fokosra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha elkészült, vegyük ki a szilikon formából, tegyük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Így önmagában is finom, de azért a lágy kávés krémmel együtt az igazi.
  • Tipp: A muffinok szépen megnőnek majd a sütőportól. Ha cupcaket készítünk, érdemes keveset levágni a tetejükből, hogy egyenes felületre kerüljön krém. Persze ez nem szükséges, de akkor ügyeljünk, hogy kicsit fentebb kezdjük el nyomni rá a krémet, mint ahogy az a képeken is látható.
  • A cupcake krémhez hűtőhideg hozzávalókat használjunk. A tejszínt kézi elektromos habverővel habosítsuk, közben több részletben adjuk hozzá a vaníliás cukor, porcukrot és a habfixálót. Utána keverjük el a mascarponéval, végül apránként öntsük hozzá a lefőzött kávét is. Ügyelve, hogy annyit adjunk hozzá, hogy stabil állagú maradjon a krém. Tipp: A krémet csillagcsöves habzsákba töltve tegyük hűtőbe és csak közvetlenül tálalás/fogyasztás előtt díszítsük vele a muffinokat.

Jó étvágyat hozzá!

A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

Így készül a kávés muffin, kávé krémes cupcake

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *