Laktató reggelire vágysz? Akkor ezt a leveles tésztából készült, kapros-túrós csigát neked találták ki!

kapros túrós töltelékkel töltött csiga


Hozzávalók

2 csomag Tante Fanny nyújtott leveles tészta (8 nagy csiga jön ki belőle)
1 tojás a kenéshez

~ A töltelékhez ~
250 g túró
1 ek. búzadara
1 tojás
1 csokor friss kapor apróra vágva
2 ek. tejföl
2 ek. durvára tört sós pörkölt tökmag
1 kk. só 

így néz ki a kapros túrós csiga belülről


Így készül a kapros-túrós csiga

  • Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, hogy egy kicsit felmelegedjen
  • A töltelék hozzávalóit öntsük egy nagy tálba és alaposan keverjük össze
  • Tekerjük ki a leveles tésztákat és függőlegesen vágjuk 4-4 egyenlő részre őket. Az így kapott kis téglalapok felső (hosszabbik oldal) részére tegyünk csak a töltelékből, hogy könnyen fel tudjuk majd tekerni. Ezután óvatosan tekerjük fel őket, kicsit nyomkodjuk össze a széleit majd formázzuk csiga formájúra. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg a tetejüket a felvert tojással
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt  süssük készre. Ha szép aranybarnák a csigák, akkor vegyük ki őket a sütőből. Langyosan, frissen fogyasszuk, de ha netalán maradna belőle, hűlten is igazán finom. Tipp: A kész csigák tetejére tehetünk egy kiskanálnyi tejfölt, majd szórjuk meg aprított kaporral és tökmaggal. Jó étvágyat hozzá!

További sós nasi receptekért kattints ide.


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.