Laktató reggelire vágysz? Akkor ezt a leveles tésztából készült, kapros túrós csigát neked találták ki!
Hozzávalók
2 csomag Tante Fanny nyújtott leveles tészta (8 nagy csiga jön ki belőle)
1 tojás a kenéshez
~ A töltelékhez ~
250 g túró
1 ek. búzadara
1 tojás
1 csokor friss kapor apróra vágva
2 ek. tejföl
2 ek. durvára tört sós pörkölt tökmag
1 kk. só
Így készül a kapros túrós csiga
- Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, hogy egy kicsit felmelegedjen
- A töltelék hozzávalóit öntsük egy nagy tálba és alaposan keverjük össze
- Tekerjük ki a leveles tésztákat és függőlegesen vágjuk 4-4 egyenlő részre őket. Az így kapott kis téglalapok felső (hosszabbik oldal) részére tegyünk csak a töltelékből, hogy könnyen fel tudjuk majd tekerni. Ezután óvatosan tekerjük fel őket, kicsit nyomkodjuk össze a széleit majd formázzuk csiga formájúra. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg a tetejüket a felvert tojással
- 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Ha szép aranybarnák a csigák, akkor vegyük ki őket a sütőből. Langyosan, frissen fogyasszuk, de ha netalán maradna belőle, hűlten is igazán finom. Tipp: A kész csigák tetejére tehetünk egy kiskanálnyi tejfölt, majd szórjuk meg aprított kaporral és tökmaggal. Jó étvágyat hozzá!
További sós nasi receptekért kattints ide.