Ízletes lecsós csirke

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A lecsós csirke remek ízét pedig a friss paradicsom, paprika és a hagyma triója garantálja. A lecsós csirke gyorsan elkészíthető, a köret pedig tetszőlegesen variálható.

Hozzávalók (4 főre)

8 db csirke felső comb
4 db lecsó paprika
4 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék
fél dl víz

A körethez

240 g bulgur
1 ek. vaj
500 ml víz
só, bors, zöld fűszerek pl. petrezselyem
Elkészítés

  • A zöldségeket megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk, majd beleborítjuk egy közepes méretű tepsibe, megsózzuk. A csirke felső combokat ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhelyezzük a zöldség ágyra. Ráöntjük a fél dl vizet és 200 °C fokosra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Amig sül a csirkénk egy lábosban felolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt magas hőfokon lepirítjuk rajta a bulgurt, majd felöntjük 500 ml vízzel és felforraljuk. Forrás után lezárjuk a hőt, ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük.

Tipp: Elkészíthető nyeles csirkecombbal, vagy csirkemellel is.

A recept eredetileg a Vidék íze magazin szeptemberi számában jelent meg.

csirke lecsósan

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.