Ízletes lecsós csirke
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A lecsós csirke remek ízét pedig a friss paradicsom, paprika és a hagyma triója garantálja. A lecsós csirke gyorsan elkészíthető, a köret pedig tetszőlegesen variálható.Hozzávalók (4 főre)
8 db csirke felső comb 4 db lecsó paprika 4 db közepes paradicsom 1 fej vöröshagyma (elhagyható) só, bors ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék fél dl vízA körethez
240 g bulgur 1 ek. vaj 500 ml víz só, bors, zöld fűszerek pl. petrezselyem
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk, majd beleborítjuk egy közepes méretű tepsibe, megsózzuk. A csirke felső combokat ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhelyezzük a zöldség ágyra. Ráöntjük a fél dl vizet és 200 °C fokosra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
- Amig sül a csirkénk egy lábosban felolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt magas hőfokon lepirítjuk rajta a bulgurt, majd felöntjük 500 ml vízzel és felforraljuk. Forrás után lezárjuk a hőt, ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük.