lecsós csirkecomb recept

Ízletes lecsós csirke

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A lecsós csirke remek ízét pedig a friss paradicsom, paprika és a hagyma triója garantálja. A lecsós csirke gyorsan elkészíthető, a köret pedig tetszőlegesen variálható.

Hozzávalók (4 főre)

8 db csirke felső comb
4 db lecsó paprika
4 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék
fél dl víz
A körethez
240 g bulgur
1 ek. vaj
500 ml víz
só, bors, zöld fűszerek pl. petrezselyem
lecsós csirke bulgurral
Elkészítés
  • A zöldségeket megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk, majd beleborítjuk egy közepes méretű tepsibe, megsózzuk. A csirke felső combokat ízlés szerint fűszerezzük, majd ráhelyezzük a zöldség ágyra. Ráöntjük a fél dl vizet és 200 °C fokosra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Amig sül a csirkénk egy lábosban felolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt magas hőfokon lepirítjuk rajta a bulgurt, majd felöntjük 500 ml vízzel és felforraljuk. Forrás után lezárjuk a hőt, ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük.
Tipp: Elkészíthető nyeles csirkecombbal, vagy csirkemellel is. A recept eredetileg a Vidék íze magazin szeptemberi számában jelent meg.
csirke lecsósan

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *