A tojáskrém készítése nagyon egyszerű, ráadásul az isteni tojáskrémes szendvics még egészséges is. Tudtad-e, hogy a tojásban jelentős mennyiségű A-, B2-, D-, és E-vitamin található. Kiváló, teljes értékű fehérjeforrás ami többek közt az izmok felépítéséhez, az immunrendszerünk működéséhez szükséges. Koleszterintartalma jelentős, de az újabb kutatások alapján a koleszterin bevitelünk nem okoz a vérben jelentős koleszterinszint növekedést, a korábbi hiedelmekkel ellentétben. A tojás emellet lutein és zeaxantin forrás, mindkettő elengedhetetlen a szem egészségéhez.

Hozzávalók (6 főre)

6 db tojás
1 fej közepes vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
200 g vaj
1 kiskanál mustár
Só, bors ízlés szerint

egyszerű tojáskrém recept


tavaszi receptek e-könyv receptekkel, alapanyagjegyzékkel és menü tervezővel


Így készül a tojáskrém

  • A tojásokat lobogó vízben 10 percig főzzük. Amíg főnek, a megpucolt hagymát és a megmosott petrezselymet apróra vágjuk.
  • A kész és már kihűlt tojásokat megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel és a szobahőmérsékletű vajjal. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Tipp: fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy jobban összeérjenek az ízek. Friss zöldségekkel és pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Olvasnivaló: Tojás – Biztonságos, finom és egészséges

legfinomabb klasszikus és egyszerű tojáskrém recept

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.