A tojáskrém készítése nagyon egyszerű, ráadásul az isteni tojáskrémes szendvics még egészséges is. Tudtad-e, hogy a tojásban jelentős mennyiségű A-, B2-, D-, és E-vitamin található. Kiváló, teljes értékű fehérjeforrás ami többek közt az izmok felépítéséhez, az immunrendszerünk működéséhez szükséges. Koleszterintartalma jelentős, de az újabb kutatások alapján a koleszterin bevitelünk nem okoz a vérben jelentős koleszterinszint növekedést, a korábbi hiedelmekkel ellentétben. A tojás emellett lutein és zeaxantin forrás, mindkettő elengedhetetlen a szem egészségéhez.
Hozzávalók (6 főre)
6 db tojás
1 fej közepes vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
200 g vaj
1 kiskanál mustár
Só, bors ízlés szerint
Így készül a tojáskrém
- A tojásokat lobogó vízben 10 percig főzzük. Amíg főnek, a megpucolt hagymát és a megmosott petrezselymet apróra vágjuk.
- A kész és már kihűlt tojásokat megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel és a szobahőmérsékletű vajjal. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Tipp: fogyasztás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy jobban összeérjenek az ízek. Friss zöldségekkel és pirítóssal tálaljuk. Készítsünk tojáskrémes szendvicset, amit Méhviaszos ételcsomagolóba téve magunkkal is vihetünk kirándulásra, utazásra, suliba, vagy a munkahelyünkre.
Jó étvágyat hozzá!
Olvasnivaló: Tojás – Biztonságos, finom és egészséges