Futótűzként terjed az Interneten a legújabb kávé őrület, ami nem más, mint a dalgona kávé, vagy más néven karantén kávé, karantén ital. Ebben a bejegyzésben néhány tippet adok neked, hogy hogyan készítsd el a valóban szuper krémes és lágy dalgona kávédat otthon.

1. tipp: Figyelj a pontos mennyiségekre!

A dalgona kávé lényege, hogy egyenlő arányban kerül bele az instant kávé, a cukor és a víz. Például 3 ek. instant kávéhoz 3 ek. cukor és 3 ek. víz kell. Javaslom, hogy a mennyiség pontos kiméréséhez mérőkanalat használj, mert azzal biztosan egyenlő lesz a hozzávalók mennyisége. Egy, vagy két mérőkanálnyi adagot is kikeverhetsz, de két normál adag tejeskávéhoz a 3 mérőkanálnyi mennyiségből kapsz elegendő kávéhabot.

2. tipp: Működik nádcukorral is!

A legfontosabb, amitől nem térhetsz el az az, hogy a kávé mindenképpen instant kávé kell, hogy legyen! Próbáltam gabona és normál őrölt kávéval is, de ezekből nem sikerült krémes habot varázsolnom. E mellett fontos még, hogy a dalgona kávé elkészítéséhez forró vizet használj. Lássuk be, 3 evőkanálnyi kristálycukor még annak is sok, aki amúgy édesen fogyasztja a kávéját. Viszont fehér cukor helyett használhatsz barna cukrot, vagy nádcukrot, teszteltem és a fehér cukor mellett ezekkel is sikerült elérni a kívánt krémes és lágy állagot. 

dalgona kávé frissítő ital

3. tipp: Tejhabosító helyett használj inkább kézi mixert!

Bár többen írják, hogy a legegyszerűbb tejhabosító is megfelel hozzá, nálam a normál kézi mixer vált be! Gyorsabban és szebb végeredményt kaptam, mint az egyszerű kis tejhabosító készülékemmel.

Az így kapott pompás kávéhabunkat hideg és meleg tejre is kanalazhatjuk. Önmagában a hab nekem keserű és túl édes volt, de a tejjel összekeverve remek lett az íze. A képen szereplő dalgona kávé hideg kókusz tejjel készült, tehát alternatív tejekkel is finom! A kávéhab tetejét díszítheted kókusz reszelékkel, csokiforgáccsal, kávéporral, tehetsz rá őrölt fahéjat, morzsolt keksszel vagy mogyoró darabokkal is megszórhatod.

Ha a fentebb leírt tanácsaimat betartod, biztosan remek dalgona kávét készítesz majd te is otthon! 🙂

tavaszi receptek e-könyv receptekkel, alapanyagjegyzékkel és menü tervezővel

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *