Hiánypótló könyv, amely sok nő számára nyújthat segítséget

Idén júliusban magánkiadásban jelent meg Arató Györgyi: Konyhanyelven a mellrákról című hiánypótló könyve. A szerzőt 30 évesen diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Bár dietetikusként dolgozott, addig nem foglalkozott daganatos betegekkel. A betegsége miatt elkezdett felkutatni könyveket, cikkeket a témában, és meglepődve tapasztalta, hogy magyar nyelven egyszerűen nincs speciálisan ezt a betegséget érintő kiadvány, ami korrekt információkat adna. Amit talált, az vagy nagyon általános, vagy nagyon szélsőséges volt, vagy pedig el akart adni valami „csodamódszert”, egészségügyi szakemberként egyikkel sem tudott egyetérteni.

A sorstársakkal beszélgetve megdöbbenve hallgatta, hogy mennyi tévhit, városi legenda kering a betegek közt. Rengeteg csodamódszer, diéta és étrend-kiegészítő létezik, amik nem, hogy nem segítenek, de kifejezetten ártalmasak lehetnek. Szakemberként is kihívás ezeket szűrni, de egészségügyi háttértudás nélkül különösen nehéz és frusztráló ebben az információs tengerben eligazodni, ez egy újabb stresszfaktor a mellrákban érintett nők számára.

Konyhanyelven a mellrákról – egy érintett dietetikus könyve a sorstársainak

Györgyi segíteni szeretett volna, ezért könyvet írt a sorstársainak, felhasználva a dietetikai háttértudását és az évek során összegyűjtött saját tapasztalatait. A könyv első fele igyekszik egy olyan alaptudást átadni az olvasónak, amelynek birtokában már könnyebben tudják szűrni a kifejezetten a betegségükkel kapcsolatos információkat. Segít felkészülni a különböző kezelések mellékhatásaira, tippeket és kipróbált trükköket tartalmaz, amikkel talán kicsit könnyebben elviselhetővé válik a nehezebb terápiás időszak.

A második fele pedig egy receptgyűjtemény, amely segítségével mindig az éppen aktuális állapotukhoz tudják igazítani az étrendjüket. Gyorsan elkészíthető, praktikus receptek, bárhol beszerezhető alapanyagokból. Minden étel 3 különböző elkészítési móddal található meg: egy fogyókúrás (pl. ha antihormon-terápia miatt fogyni kell), egy normál, és egy roboráló változat (ha hízni kell, pl. műtétek miatt).

A könyv 4 évig készült, a szerző maga írta, a recepteket lefőzte, foodstylingolta és fotózta, majd nyomdakészre tördelte a kiadványt.  A szöveg szerkesztésében egy szintén dietetikus és évekig daganatos betegekkel foglalkozó kolleganője volt a segítségére. Fontos volt, hogy szakmailag is hiteles legyen, ezért egy klinikai onkológus és a dietetikai tanszék docense lektorálták a könyvet.

Az eddigi visszajelzések szívmelengetőek mind a sorstársaktól, mind pedig a szakma részéről. A könyv hagyományos könyvesboltban nem kapható,  a konyhanyelvenamellrakrol.hu weboldalon keresztül rendelhető meg.

Kattints a képre és nézd meg a fűszeres tejbegríz receptjét!

Képek: konyhanyelvenamellrakrol

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *