A palacsinta alaprecept bármikor jól jön. Sütöttem már hajnalban egy átmulatott éjszaka után a barátaimnak. Sütöttem a családnak, sütöttem piknikezéshez és kerti partyra is. Sütöttem reggelire, ebédre, vacsorára. És ettem ezerféle ízesítésűt: diósat, csokisat, nutellásat, túrósat, fahéjasat, lekvárosat… és ezek mindenféle kombinációját.

Palacsintasütő társaim, abban szerintem megegyezhetünk, hogy a  palacsinta tésztát összeállítani roppant egyszerű, (bár van ezermilló féle recept verzió és variáció) viszont sütni elég hosszadalmas.

kisgyerek kezében epres túrós palacsinta tányéron

Szóval az én szabályom, amit MINDIG betartok és betartatok ha palacsinta sütésre kerül a sor: bárkinek, bárhol, bármikor is sütöm, soha, de sohasem kezdhetik el enni addig, amíg le nem sütöttem mindet!

Igen, tudom, ez egy nagyon kegyetlen és könyörtelen szabály. Sokan próbálták már sokféleképpen kicselezni, megvétózni, de én sziklaszilárdan tartom magam és ebből nem engedek! Gondoljatok arra is, aki készíti. Iszonyú fájdalmas látni, hogy sütöd és csak sütöd és még mindig csak sütöd egymás után és mire végzel, már egy darab sincs a tányéron.

Higgyetek nekem, sokkal nagyobb boldogság, ha közösen fogyasztjátok majd el. Annak aki sütötte mindenképp 🙂

Legutóbb túrós- epres verzióban készült. Mindenkinek megvan a maga jól bevált palacsinta receptjen, én ez alapján készítem:

epres túrós palacsinta tányéron felülnézetből

Palacsinta alaprecept

3 dl tej
2 db tojás
250 g liszt
3 dl szódavíz
1 ek. olaj
csipet só

Elkészítés

palacsintához minden hozzávalót alaposan összekeverünk, pár percet pihentetjük, majd egy forró, enyhén kiolajozott (palacsinta)sütőben megsütjük őket. Ezt a palacsinta receptet használtam a Bécsi túrós palacsinta desszerthez is.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *