Ehhez az ízletes gombakrémleves recepthez barna és fehér csiperkegombát használtam, nagyjából fele- fele arányban. Finom őszi melengető leves, ami igazán gyorsan elkészíthető. Ha szereted a gombát és a krémleveseket, feltétlenül próbáld ki. A gombaleves vadrizzsel receptemet is érdemes megnézned, ha laktató leves receptet keresel.

Hozzávalók

500 g csiperkegomba (barna és fehér vegyesen)

fél fej vöröshagyma

2 db közepes burgonya

olívaolaj

2 db zöldségleves kocka

só, bors, kakukkfű ízlés szerint

2 dl főzőtejszín

Tudtad-e?

A csiperkegombának magas a D- és B-vitamin tartalma, illetve aminosav összetétele igen hasonlít az állati fehérjéhez, ennek pedig mintegy harmada esszenciális aminosav. Makroelemek közül jelentős kálium, foszfor, kalcium és magnézium tartalma, mikroelemek közül említésre méltó a réz, cink, nátrium és szelén. Alacsony a szénhidrát-, a kalória- és zsírtartalma és igen gazdag élelmi rostokban.

Így készül a gombakrémleves

  • A gombákat megmostam, felaprítottam és egy kis olajon, fél fej apróra vágott vöröshagymával megpirítottam, amíg nagyjából elfőtt a leve.
  • Egy kis adagot félretettem (ez került a pirítósra) majd a többit felöntöttem vízzel.
  • Tettem hozzá 2 fej pucolt és kockára vágott krumplit, 2 db zöldségleves kockát, felforraltam, majd közepes lángon addig főztem, amíg a krumpli megpuhult. Sóval, borssal kevés kakukkfűvel ízesítettem.
  • Majd levettem a tűzről és botmixer segítségével összeturmixoltam, végül 2 dl tejszínnel újra felforraltam.

Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.