A daganatos betegek gyógyulását segítik idén is a Bio-Fungi Kft. rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékei. Október folyamán a GoPink! kampány keretében a rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeg idén a Szent János Kórház mellrák ellenes munkáját támogatja.

A Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. A GoPink! kampány ennek fontosságára hívja fel a figyelmet minden év októberében a rózsaszín csomagolású termesztett gombákkal.

A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

A GASZTRO KAPOCS 2. insta live adásában Vattamány Ágnessel, a Bio-Fungi Kft. marketing managerével beszélgettünk a GoPink kampányról, illetve a termesztett gombák előnyeiről, hogy miért egészséges a gomba és hogyan illeszthető be bármelyik étrendbe, továbbá, hogy miért az egyik legfenntarthatóbb élelmiszer. Az informatív adást ide kattintva tudod megnézni, visszahallgatni.

termesztett gombák GoPink! kampány

„Az elmúlt három évben a Szent Margit Kórházat támogattuk a rózsaszín tálcás kampányunkkal, amelynek köszönhetően kapott új kezelőágyakat az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, valamint az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növelő, az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszközöket kapott a Sebészeti Osztály. Az idei évben az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt támogatjuk.” – mondta el Mutsy Árpád a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.

A kampány honlapja: www.gopink.hu

Mutsy Árpád a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Ebben az időszakban világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára!

Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van.

A Szent Margit Kórházban és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szerveznek, amelyre előzetes regisztrációval és beutalóval bárki, lakhelytől függetlenül elmehet. Szakemberektől lehet kérdezni a szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről is. Ezzel is szeretnének nyitni a lakosság felé, mert szükségét látják annak, hogy az emberek megfelelő információt kapjanak egy adott betegségről, annak esetleges következményeiről. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete valamely szakaszában, ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is.

A 2018-2019-es rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályának kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során, színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik.

A Bio-Fungi Kft.-ről

Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalkozása, a Bio-Fungi cégcsoport friss gomba termesztéssel és kereskedelmével, valamint az ehhez szükséges gomba alapanyag előállítással foglalkozik.

Szuperfood nagyító alatt – Ismerd meg a gomba termesztését és fogyasztási előnyeit

Az 1992-es cégalapítás óta törekszenek a legmodernebb technológiák és minőségbiztosítási eljárások alkalmazására üzemeikben és gombaházaikban egyaránt, hiszen csak így garantálhatják partnereiknek a folyamatosan kiegyensúlyozott minőségű alapanyagot, valamint a kifogástalan gombatermékeket. A megbízhatóság és pontosság iránti elkötelezettségük változtatta a Bio-Fungi cégcsoportot családi vállalkozásból Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari cégévé, amely 100%-ban magyar tulajdonban van.

Közel 2400 tonna gomba alapanyagot gyártanak hetente és exportálnakk, valamint modern, felszíni, számítógép által vezérelt gombaházaikban több tízezer négyzetméteren termesztenek csiperke- és laskagombát, heti 120-130 tonna friss gombával ellátva így a nagy áruházláncokat a hazai és a környező piacokon. Friss gombatermékeik között megtalálható a fehér és barna csiperkegomba, a laskagomba, a shiitake, illetve kényelmi szeletelt termékek is.

A csúcsminőségű gombatermesztés és alapanyag-előállítás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gombafogyasztás növelésére, illetve a gombafélék gasztronómiai felhasználására és népszerűsítésére. Egyedülálló módon az országban elsőként indították el 2016 tavaszán IskolaGomba nevű programukat, amelynek keretében a résztvevő iskolákba 4. fázisú, termőre forduló alapanyaggal teli ládákat szállítanak. Az IskolaGomba program célja, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban is megismerjék a gombák világát és megértsék, hogy a gomba milyen különleges élőlény és egyben egy nagyon finom élelmiszer is.

Termesztett laskagomba és csiperke gomba rózsaszín tálcán a GoPink! októberi kampány keretében

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *