A karfiolból készült karfiolrizs remek egészséges köret alternatíva, fogyaszthatjuk például rizs helyett, bár az állaga inkább a kuszkuszra hasonlít. Natúr és semleges ízét fűszerekkel vagy például pirított gomba szeletekkel tehetjük izgalmasabbá, amitől még laktatóbb lesz. Nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészül. Jól passzol szaftosabb ételekhez vagy sült húsokhoz, mi juhtúróval töltött rántott gombával és salátával ettük.

karfiolrizs

Hozzávalók

1 fej karfiol ( ~ 700 g)

300 g ChefGomba barna vagy fehér csiperke gomba

fél fej vöröshagyma

2 ek olívaolaj

1 kk. vegeta

só, bors

Reszelt sárgarépa, valamint friss vagy szárított petrezselyem, ízlés szerint.

gyors karfiolrizs recept

Így készül a gombás karfiolrizs

  • A karfiolt megmossuk, megszárítjuk, majd kisebb rózsákra bontjuk.
  • Késes aprítógépbe helyezzük, majd egészen finomra daráljuk.
  • Ezután a gombákat is megmossuk folyó hideg víz alatt, majd felszeleteljük. A hagymát pedig megpucoljuk és apróra vágjuk.
  • Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombaszeleteket és addig pirítjuk, amíg szinte teljesen el nem fő a leve. Végül hozzáadjuk a leaprított karfiolt és néhány perc alatt puhára pároljuk. Ízesíthetjük sóval, borssal, egy kiskanálnyi vegetával. Ha elkészült reszelhetünk még hozzá sárgarépát és szórhatunk rá apróra vágott petrezselymet is.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.

ízletes karfiolrizs

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *