Magyarország első természetvédelmi területén, a csodálatos Nagyerdőn és a Békás-tó partján ismét egy szórakoztató, izgalmas és magas színvonalú rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között. A Debrecziner Gourmet Fesztivál három napján Debrecenben kerülnek bemutatásra az ország gasztronómiájának kuriózumai étel- és italkínálatban egyaránt.

Éttermek érkeznek Palkonyáról, Lajoskomáromból (Balaton), Szentendréről, Budaörsről, Budapestről, Turáról, Bérről, Mályinkáról (Bükk), Boldogkőváraljáról, Egerből, Encsről, Miskolcról, Tiszafüredről és természetesen Debrecen és környéke is egyedülálló fogásokkal készül. Sőt, az országhatáron túlról is érkezik bisztró, ezért földrajzi értelemben is egy igen terjedelmes gasztro-térképen kalandozhatnak a látogatók a fesztivál helyszínén.

Vár az erdő!

A 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait az erdő ihleti. Idén ez az egyik meghatározó újítása az eseménynek, hiszen az előző években az alapanyagok meghatározása adta a kínálat gerincét. Ezen újítás egy szerethető megoldásnak bizonyult, mely pozitív visszhangra lelt a kiállítók részéről, hiszen sokkal szabadabb és kreatívabb menüket alkothatnak alapanyagokban, fűszerekben vagy a tálalás tekintetében. A hatalmas szabadtéri kóstolón nemzetközi ízek, vegán és mindenmentes finomságok is a kulináris palettára kerülnek.

A pénteki 0. napon a Street food-é lesz a főszerep

A pénteki 0. nap nagy dobása a street food kínálat: burgerek, steak sütések, pizza felhozatal, nemzetközi finomságok és jégkrémek várhatóak. Aznap egy nyugodt, laza, függőágyas-babzsákos, piknikes hangulatra számíthatnak az érkezők. A street food kiállítók látványsütésekkel bolondítják meg az erdőt, így mozdony smokerek és egy hatalmas tűzgyűrű köré gyülekezhetnek a vendégek, miközben grillételek fenséges füstje és fűszereinek illata lengi körbe a Békás-tó partját.

Ez is érdekelhet: Körbe kóstoltam az országot 1 hétvége alatt! – Élménybeszámoló az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválról.

Akiktől kóstolhatunk

Találkozni lehet A Leves + Borsod Burger, az Anyukám Mondta, a Babka Budapest, a Black Sheep, a Clarisse, a Csakhal, a Duck You, a Gléda, a Grillakadémia, a Horgonyzó Kisvendéglő, az IKON Debrecen, a Jardin cukrászda, a Kis Padlizsán, a Macok, a Mákvirág, a Malom Udvarház, a Mariska, a Meating, a NPK BEEF, a PalKonyha, a Panificio Il Basilico, a Páskom Cottage, a Mályinka, a Raclette by Lili, a Rednekk BBQ, a Sárréti Chilifarm, a Szomszéd Bisztro, a The Fishmonger – Budaörsi Halpiac, a Végállomás Miskolc, a Vintage World Cafe & Flower, a Wellington Coffee and Pie, a Wok to Box és a Zabbancs Kávézó remekműveivel.

A hazai kínálat mellett, megtiszteli a fesztivált és szakmai társait a Székelyföldről érkező Schwarz Bistro, mely a “klasszikus” erdélyi konyha mellett, a távol-keleti, az olasz, a francia és a magyar ízvilágok között csapong, néha-néha összekeverve őket. Azoknak ajánljuk, akik nyitottak egy kis őrültségre.  

Italkínálatban prémium alapanyagokkal működnek a kioszkok, a legjobb minőségű borok, gin különlegességek és pálinkák szortimentjére kerül sor. Egészen extrém, mégis elegáns és könnyed gin párosításokat élvezhet a kísérletező közönség. A Törley Pezsgőmanufaktúra BuborékHáza a legélénkebb pezsgőkkel, champagne-nyal és habzóborokkal készül. A fesztivál vendége többek között a Bestillo, a Boutiq’ Bar, a Bortársaság, a Divino Debrecen és a Zip’s, továbbá a VisitDebrecen elhozza a „Debrecen város bora” címet szerzett válogatását. A hűsítő tisztaságért pedig a Szentkirályi Ásványvíz felel.

Debrecziner Gourmet Fesztivál Fotó: Jakkel Rudolf
6. Debrecziner Gourmet Fesztivál sajtótájékoztató Fotó: Jakkel Rudolf

A jegyárak kedvező kialakításának célja, hogy minél elérhetőbbé váljon a kultúra ezen műfaja is. Elővételben 1.990 Ft-os és 2.200 Ft-os jegyárakon érhetőek el a napi jegyek, a háromnapos bérlet ára pedig 5.000 Ft. Az elővételben vásárolt jegyek mellé egyedileg emblémázott kóstolópohár társul, és azért is érdemes ezeket választani, mert a helyszínen a poharakból már csak vásárolni vagy bérelni tudnak a látogatók. Azok, akik mindhárom napon részt vesznek az eseményen, több fogást tudnak megkóstolni, megismerni. VIP jegy vásárlására is van lehetőség 20.000 Ft-os áron, mellyel a vendégek belépést kapnak a VIP zónába, ahol exkluzív kóstolókon, látványos főzőbemutatókon vehetnek részt.

A pénteki napon 15 órakor nyit a fesztivál, szombaton és vasárnap 11:30 és hajnal 01:00 között várják a vendégeket. Szombaton 13:00 és 21:00 óra között, vasárnap pedig 13:00 és 18:00 óra között valósulnak meg színpadi főzések és programok. A szombati és vasárnapi színpadi produkciók házigazdája pedig Jókúti „Világevő” András lesz majd.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *