Gyorsan elkészíthető édes szilvaleves. Krémes és fűszeres gyümölcsleves az ősz egyik kedvenc gyümölcséből, a szilvából. 

Hozzávalók (6 főre)

500 g szilva
1 db nagy édes piros alma
1,5 l víz
10 db szegfűszeg 
1 csapott kk. fahéj 
60-70 g cukor, ízlés szerint 
2 vaníliás cukor
2-3 ek. citrom lé
fél citrom felkarikázva
2 dl tejszín 
2 ek. vaníliás pudingpor

Tipp: a szilvalevest készítheted friss vagy fagyasztott szilvából is.

Ha szereted az ízletes leveseket, próbáld ki a Sült sütőtök krémleves és a Gombaleves vadrizzsel receptjeimet is!

fahéjas szilvaleves recept pudinggal


Így készül a szilvaleves

  • A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és nyolc részre vágjuk. Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. A felkockázott gyümölcsöket egy nagy lábosba borítjuk, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot és a citromlevet. A szegfűszeget és a citrom karikákat tegyük teatojásba és úgy a vízbe, hogy turmixolás előtt könnyen ki tudjuk venni majd.
  • Forraljuk fel és forrás után közepes hőfokon 20 perc alatt főzzük puhára a gyümölcsöket. Ha megpuhultak, húzzuk félre a tűzről, vegyük ki a teatojást és turmixoljuk homogénre.
  • Helyezzük vissza a tűzre és öntsük bele a tejszínt és a kevés levessel csomómentesre elkevert pudingport, majd forraljuk újra fel. Tálaláskor díszítsük tejszínhabbal és friss, apróra vágott szilvával.

Tipp: Melegen is fogyasztható, de lehűtve is isteni finom. Jó étvágyat hozzá!

A recept eredetileg a Vidék íze magazin szeptemberi számában jelent meg.


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.