Május 14-én egy igazi örömünnep keretein belül nyílik a Budai Vár tövében az UMO kertje, ahol a vendégek számára az étteremtől megszokott izgalmas ételek és koktélok mellé live Dj set-tel teremtenek kifogástalan hangulatot. A május 14-e szombatra előre asztalt foglalók ráadásul az UMO csapatának vendégei az UMO egyik signature koktéljára, az Avenue 26-ra és egy Picantón Taco Prawn-ra vagy egy Taco Pulled Pork-ra is.

UMO kert
UMO étterem a Budai VÁR tövében
UMO kerthelyiség

Ahol a füst a lelke mindennek

Az étterem elnevezése, (h)umo azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik. Az UMO ablak a világra, ahol az alapanyagok és a gasztronómiai technikák összjátéka ad nem mindennapi élményt. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás az ételek mellett a koktélozással is összefonódik.

Lapsang füstös zamatú jeges tea
Ceviche mixto
UMO előétel

Multikulturalizmus

Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nemzetközi konyhát álmodtak ide, ahol több kultúra, több tájegység találkozik egy tányéron. A konyhát Molnár Szilárd Balázs vezeti, aki Puerto Banús, Málaga és London után kifejezetten az UMO kedvéért tért vissza Budapestre. A multikulturalizmus ihlette gasztronómiai koncepciót egészítik ki Nagy Zoltán (Boutiq Bar) által kreált koktélok, míg a speciality kávé kínálat a One Eleven Roastery-s Molnár Attila nevéhez fűződik. A fentiek összehangoláséért és a tökéletes UMO élményért pedig Turák Imre éttermi vezető felel.

készülnek a fotók az étteremajánló bejegyzéshez Gastrotherapy
Grillezett mangalicaszelet
Picantón UMO Tacos garnélarákkal
UMO Michelada
Megnyílt az UMO kerthelyisége

Mindig van miért az UMO-ba látogatni

A május 14-vel nyíló kerttel az UMO további izgalmas események helyszíne is lesz. Ilyen lesz a fúziós yoga brunch sorozat, ahol újabb lehetőséget kínálnak a világgal és önmagunkkal történő kapcsolódásra; az élményt a Mexikóból hozott füstölőik teszik majd teljessé. Havonta megrendezésre kerül majd egy UMO Session, ahol a hangulaton, a live Dj set-eken és a koktélokon lesz a hangsúly. Az UMO Kitchen Takeover keretében pedig egy-egy estére, hétvégére külföldi vendégséfek veszik át az UMO konyháját. Ezeken az estéken ültetett vacsorával várják majd a gasztronómia szerelmeseit.

Cím: UMO Restaurant Budapest 1011 Budapest, Ponty utca 1-3.

Az étterem Instagram oldalát itt, Facebook oldalát pedig ide kattintva találjátok.

További Étterem ajánlókat IDE KATTINTVA találsz.

Kedvenceink voltak:

  • Lapsang füstös zamatú jeges tea
  • Ceviche mixto: Friss marinált hal leche de tigre citromos perui szószban, fűszerek, koriander a perui partszakaszról, bébi szépia édesburgonya chips
  • Picantón UMO Tacos garnélarákkal, narancsos szezámmagolaj, gochujang, taco és tamarind szósz
  • Grillezett mangalicaszelet a mexikói nagymama mole receptje szerint, fűszerezett ananásszal
  • UMO Michelada Fűszeres sör, melynek könnyedségét a zeller és a sumac só emeli ki
UMO pohárdesszert

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *