Az esztergomi Bistro42 neve mindenkinek ismerősen cseng, aki otthonosan mozog a hazai gasztro-világban. A 42 Restaurant and Bar néven újranyitott étterem megújult koncepció mentén, alapjaiban átalakított különleges enteriőrrel és nagyvilági szemlélettel várja a vendégeket, kliséktől és besorolásoktól mentesen.

Már maga Esztergom is elegendő csodát tartogat, hogy megérje átutazni érte az egész országot. Barna Ádám és Varga Sándor azonban egy külön világot álmodott meg a korábbi Bistro42 falai közé, ami a kisváros közepén is egy metropolisz hangulatát árasztja. A frissen megnyitott és nagymértékben átalakult 42 Restaurant & Bar a Bistro42, míg a hozzá tartozó Room42 a Rudolf-Ház Boutique Hotel örökségét viszi tovább. Az új stílust utazások, számos ország felfedezése és kóstolások sora ihlette. A Bistro 42 már nem sokkal a megnyitása után az ország legjobbjai közt került fel a Dining Guide 2021-es listájára. Barna Ádám séfet szintén az élvonalban tartják számon, 2018-ban az Év Séfje-díjat is elnyerte.

42 Restaurant & Bar esztergomi étterem

Az ételek mellé katarzist kínálnak

Évek óta problémának érzem, hogy nem minden ételt tehetek fel az étlapomra, mert nem illeszthetőek az étlap stílusához. Jóval gazdagabbnak és sokszínűbbnek látom a világot annál, hogy valamit ne csináljak meg pusztán ilyen megfontolásból” – mondja a séf, aki Varga Sándor tulajdonossal karöltve egy még magasabb szintre emelte az élményt: a céljuk katarzist teremteni a vendégek számára.

“A világ ütőerén tartjuk az ujjunkat, így az étterem jelenlegi formájában nem lehetne ennél kortársabb. Nem a jövő és nem a múlt határoz meg minket, amit mi csinálunk az a jelenkor csúcsgasztronómiájának a legerősebb lenyomata.”

Egyedi és karakteres gourmet fogások

Barna Ádám továbbra is együtt él majd a régió minőségi alapanyagaival, ám nem ragad le a kacsamáj-mangalica vonalon. Nemzetközi élményei egyfajta sajátos fúziós konyhát inspiráltak, ami nem pusztán különböző nemzeti ételeket olvaszt össze, hanem korlátok nélkül merít a világ minden tájáról. Az étlapon így egyszerre tűnhet fel egy közép-amerikai ihletésű fogás, vagy a kortárs magyar konyha remekei.

Ez a világra nyitott gondolkodás tükröződik az új 42 filozófiájában, amely a teljes szabadság jegyében született meg. Az enteriőr is a multikulturális hangulatnak megfelelően alakult át: az étterem belső terét Csap Viktor és csapata tervezte meg, hogy passzoljon a megújult koncepcióhoz.

Emberek vagyunk, nyitottak a világra, mégis megvannak a hagyományaink. Ennek a kettőnek a találkozása, ahol összemosódik a gyermekkorunk és a világból érkező összes élményünk. Ezeket a gasztronómiában még senki nem fogta meg olyan jól, ahogy mi tesszük” – hangsúlyozza Varga Sándor tulajdonos.

Barna Ádám hozzáteszi: a célja félretenni a dogmákat, és hosszas degusztációs menük helyett inkább teljesen egyedi, karakteres fogásokat varázsolni a vendégek elé, méghozzá a gourmet éttermek kiemelkedő színvonalán.

“Sok, nem egymásra épülő alapanyag és étel kerülhet egyidejűleg a vendégek elé a 42-ben, ahol egy egyszerű Waldorf saláta is lehet – ha másféleképpen is, de olyan emlékezetes, mint a báránylapocka. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy kibújok a bőrömből. Minden megmarad, amit örömmel képviselek és amit eddig is szerettek a vendégeink, csak kiegészül valami többel és mással, amit eddig nem mutattunk meg magunkból. Egy élményhangsúlyú, kötetlen éttermet látok magam előtt, ami nem a konyhai koncepciókról fog szólni, hanem egy jó helyről, ahogyan mi látjuk a világot” – hangsúlyozza a séf.

További Étterem ajánlókat IDE kattintva találsz.

42 Restaurant and Bar egyik étele
Fotók: Bistro42

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *