Bármennyi időt is töltünk a konyhában, fontos, hogy a hasunk mellett a szemünket is jól tudjuk lakatni. Triviális, de igaz: ha szépen tálalt étel vár minket az asztalon, jobban esik az étkezés is. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításon a Miele Magyarország szervezésében a Food. Design. Brunch. eseményen Iklódi Dóra food stylist ráérős reggeli fogásokat gondolt újra a színpadon. Egy tálalás design villámkurzus keretében elkalauzolta a résztvevőket a tiszta formák és látványos tányérok világába és olyan extra food styling tippeket is megosztott, amikkel mesterfokra emelhető az otthoni tálalás.

Így nyűgözd le a vendégeidet – Iklódi Dóra food stylist tippjei:

  • Érdemes nyitott szemmel járni a piacokon, zsibvásárokon, hiszen ilyen helyeken lehet a legszebb kincsekre bukkanni.
  • Egy rusztikus fa deszkát használhatunk tálalásra, de akár fotóháttérnek is tökéletes.
  • Egy pasztell színű – drapp, halvány rózsaszín, halvány kék – lenvászon kendőt használhatunk textilszalvétaként vagy fotózáshoz dekornak is.
  • Barna sütőpapírt gyűrjünk össze, simítsuk ki kissé és már tálalhatunk is rá például szendvicset, pogácsát, péksüteményt.
  • Egy kis friss zöld feldobja az ételt, fotót, legyen az mikrozöld vagy csak pár szál friss virág dekornak.

A Miele Nagyszínpadán elkészített kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel egy különleges étel, ugyanakkor a megfelelő konyhai berendezéseknek és néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető.

Ez is érdekelhet: 5 nagyszerű tipp, hogy az otthon készült fogások az Instán is jól mutassanak.

Kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel

Kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel

Hozzávalók (4 főre)

1 db bagett

1 kis csomó retek

mikrozöld

100 g füstölt lazac

200 g túró

1 kis csokor friss kapor

só, bors

1,8 dl almaecet vagy fehérborecet

3 ek méz

Elkészítés

  • A retket előző este megtisztítjuk és gyaluval vagy késsel vékony szeletekre vágjuk. Egy kis lábasban összemelegítjük a vizet, ecetet és mézet. A retket egy lezárható dobozba vagy befőttesüvegbe tesszük és ráöntjük az ecetes levet.
  • Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  • A kaprot finomra vágjuk. A túrót egy villa vagy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk a sóval, borssal és a friss kaporral. A bagettet felszeleteljük, megkenjük a túrókrémmel, ráhelyezzük a lazacot, majd a savanyított retket.

#Food design tipp: Add meg az otthon készült ételeknek a minőségükhöz méltó befejezést és a tálalás előtti utolsó simításokat: az elkészült ételhez érdemes mikrozöldeket adni, például borsó hajtással díszíteni a szendvicseket. Nagyon jól passzol az ízvilághoz és remekül is mutat majd.

Miele Magyarország Konyhakiállítás

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *