Bármennyi időt is töltünk a konyhában, fontos, hogy a hasunk mellett a szemünket is jól tudjuk lakatni. Triviális, de igaz: ha szépen tálalt étel vár minket az asztalon, jobban esik az étkezés is. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításon a Miele Magyarország szervezésében a Food. Design. Brunch. eseményen Iklódi Dóra food stylist ráérős reggeli fogásokat gondolt újra a színpadon. Egy tálalás design villámkurzus keretében elkalauzolta a résztvevőket a tiszta formák és látványos tányérok világába és olyan extra food styling tippeket is megosztott, amikkel mesterfokra emelhető az otthoni tálalás.
Így nyűgözd le a vendégeidet – Iklódi Dóra food stylist tippjei:
- Érdemes nyitott szemmel járni a piacokon, zsibvásárokon, hiszen ilyen helyeken lehet a legszebb kincsekre bukkanni.
- Egy rusztikus fa deszkát használhatunk tálalásra, de akár fotóháttérnek is tökéletes.
- Egy pasztell színű – drapp, halvány rózsaszín, halvány kék – lenvászon kendőt használhatunk textilszalvétaként vagy fotózáshoz dekornak is.
- Barna sütőpapírt gyűrjünk össze, simítsuk ki kissé és már tálalhatunk is rá például szendvicset, pogácsát, péksüteményt.
- Egy kis friss zöld feldobja az ételt, fotót, legyen az mikrozöld vagy csak pár szál friss virág dekornak.
A Miele Nagyszínpadán elkészített kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel egy különleges étel, ugyanakkor a megfelelő konyhai berendezéseknek és néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető.
Ez is érdekelhet: 5 nagyszerű tipp, hogy az otthon készült fogások az Instán is jól mutassanak.
Kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel
Hozzávalók (4 főre)
1 db bagett
1 kis csomó retek
mikrozöld
100 g füstölt lazac
200 g túró
1 kis csokor friss kapor
só, bors
1,8 dl almaecet vagy fehérborecet
3 ek méz
Elkészítés
- A retket előző este megtisztítjuk és gyaluval vagy késsel vékony szeletekre vágjuk. Egy kis lábasban összemelegítjük a vizet, ecetet és mézet. A retket egy lezárható dobozba vagy befőttesüvegbe tesszük és ráöntjük az ecetes levet.
- Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára.
- A kaprot finomra vágjuk. A túrót egy villa vagy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk a sóval, borssal és a friss kaporral. A bagettet felszeleteljük, megkenjük a túrókrémmel, ráhelyezzük a lazacot, majd a savanyított retket.
#Food design tipp: Add meg az otthon készült ételeknek a minőségükhöz méltó befejezést és a tálalás előtti utolsó simításokat: az elkészült ételhez érdemes mikrozöldeket adni, például borsó hajtással díszíteni a szendvicseket. Nagyon jól passzol az ízvilághoz és remekül is mutat majd.