Süt feta sajt, koktélparadicsom és tészta. Ezek a feta pasta fő összetevői. A legújabb Instagram (és TikTok) őrület, a #fetapasta, ami sikerét az egyszerű, de mégis látványos mivoltának köszönheti. Lényegében egy sült fetás, paradicsomos tészta. Vitathatatlanul a legjobb ebben a sült fetás tészta receptben, hogy csak minimális előkészítési időre van szükség, majd a sütő és a főzőlap elvégzi a többi munkát. Kipróbáltam és nagyon finom, krémes, ízes, úgyhogy bátran állj neki te is!
Hozzávalók (3-4 főre)
300 g tészta
150 g feta sajt
250 g koktélparadicsom
2 ek. olívaolaj
bazsalikom (friss vagy szárított ízlés szerint)
1 gerezd fokhagyma
kevés őrölt chili
só/bors
Így készül a feta pasta
- A paradicsomot, bazsalikom leveleket megmossuk, a fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre, vagy apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat (a tészta kivételével) egy hőálló edénybe helyezünk, ízlés szerint fűszerezzük és meglocsoljuk az olíva olajjal.
- 180 fokon 20-25p alatt megsütünk. (lehet magasabb hőfokon és a végén rágrillezni, csak az én edényem nem bírja a magasabb hőt)
- Amig sül, 300 g tésztát kifőzünk sós vízben. A végén pedig mindent összekeverünk és kész is a mennyei és ízletes tészta ételünk, amely ebédre vagy vacsorára is tökéletes.
- A tésztaléből érdemes kb. 2 dl mennyiséget félretenni, amivel ha szükségesnek érezzük, lehet majd hígítani a tésztaszószt.
Jó étvágyat hozzá!