Süt feta sajt, koktélparadicsom és tészta. Ezek a feta pasta fő összetevői. A legújabb Instagram (és TikTok) őrület, a #fetapasta, ami sikerét az egyszerű, de mégis látványos mivoltának köszönheti. Lényegében egy sült fetás, paradicsomos tészta. Vitathatatlanul a legjobb ebben a sült fetás tészta receptben, hogy csak minimális előkészítési időre van szükség, majd a sütő és a főzőlap elvégzi a többi munkát. Kipróbáltam és nagyon finom, krémes, ízes, úgyhogy bátran állj neki te is!

így fest a feta pasta sütés után, amikor összekeverjük a tésztával


Hozzávalók (3-4 főre)

300 g tészta

150 g feta sajt

250 g koktélparadicsom

2 ek. olívaolaj

bazsalikom (friss vagy szárított ízlés szerint)

1 gerezd fokhagyma

kevés őrölt chili

só/bors

feta, paradicsom és fűszerek


a sült fetát és paradicsomot összekeverjük a tésztával és már fogyasztható is

Így készül a feta pasta

  • A paradicsomot, bazsalikom leveleket megmossuk, a fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre, vagy apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat (a tészta kivételével) egy hőálló edénybe helyezünk, ízlés szerint fűszerezzük és meglocsoljuk az olíva olajjal.
  • 180 fokon 20-25p alatt megsütünk. (lehet magasabb hőfokon és a végén rágrillezni, csak az én edényem nem bírja a magasabb hőt)
  • Amig sül, 300 g tésztát kifőzünk sós vízben. A végén pedig mindent összekeverünk és kész is a mennyei és ízletes tészta ételünk, amely ebédre vagy vacsorára is tökéletes.
  • A tésztaléből érdemes kb. 2 dl mennyiséget félretenni, amivel ha szükségesnek érezzük, lehet majd hígítani a tésztaszószt.

Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.