Ez a nutellás epres süti tekercs annyira finom, hogy bár laktató, de én a helyetekben rögtön dupla adagot készítenék belőle. Abbahagyhatatlan desszert ami tuti a család kedvence lesz!

Tudtad-e?

Az eper a tavasz első bogyós gyümölcse, népszerűségét édes és zamatos íze és változatos felhasználási lehetőségének köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz egészségvédő antioxidánsokat. Magas C- vitamin és alacsony energiatartalmú, vas-, kalcium- és magnézium tartalmával pedig hozzájárul szervezetünk ásványi anyag egyensúlyához. Hisztamin intolerancia esetén szinte minden érintettnél panaszt okoz, ezért inkább váltsuk ki másik gyümölccsel.

Hozzávalók

7 db szeletelt toast kenyér

2-3 ek. nutella

5 szem eper

2 db tojás

0,5 dl tej

4 ek. cukor

1 mk. fahéj

olaj a sütéshez

epres nutellás tekercsek tányéron


Így készül a nutellás- epres süti tekercs

  • A toast kenyereket egyenként kinyújtom, majd megkenem őket vékonyan nutellával 
  • Megmosom az epreket, apróra vágom és egy sorban ráteszem a kenyerekre
  • Óvatosan feltekerem, nem kell aggódni, mert a nutella összetartja a tekercseket
  • Két egész tojást egy pici tejjel villa segítségével habosra felverek, majd megforgatom benne a tekercseket
  • Felhevített olajon 15-15 mp alatt aranybarnára sütöm őket, meghempergetem a fahéjas cukorban és még melegen tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szereted az epret, ezek a tartalmaim is érdekelhetnek: Retro eperszörp , Eper szedd magad kisokos , Epres tiramisu sütés nélkül


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.