Ez a nutellás epres süti tekercs annyira finom, hogy bár laktató, de én a helyetekben rögtön dupla adagot készítenék belőle. Abbahagyhatatlan desszert ami tuti a család kedvence lesz!
Tudtad-e?
Az eper a tavasz első bogyós gyümölcse, népszerűségét édes és zamatos íze és változatos felhasználási lehetőségének köszönheti. Nagy mennyiségben tartalmaz egészségvédő antioxidánsokat. Magas C- vitamin és alacsony energiatartalmú, vas-, kalcium- és magnézium tartalmával pedig hozzájárul szervezetünk ásványi anyag egyensúlyához. Hisztamin intolerancia esetén szinte minden érintettnél panaszt okoz, ezért inkább váltsuk ki másik gyümölccsel.
Hozzávalók
7 db szeletelt toast kenyér
2-3 ek. nutella
5 szem eper
2 db tojás
0,5 dl tej
4 ek. cukor
1 mk. fahéj
olaj a sütéshez
Így készül a nutellás- epres süti tekercs
- A toast kenyereket egyenként kinyújtom, majd megkenem őket vékonyan nutellával
- Megmosom az epreket, apróra vágom és egy sorban ráteszem a kenyerekre
- Óvatosan feltekerem, nem kell aggódni, mert a nutella összetartja a tekercseket
- Két egész tojást egy pici tejjel villa segítségével habosra felverek, majd megforgatom benne a tekercseket
- Felhevített olajon 15-15 mp alatt aranybarnára sütöm őket, meghempergetem a fahéjas cukorban és még melegen tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szereted az epret, ezek a tartalmaim is érdekelhetnek: Retro eperszörp , Eper szedd magad kisokos , Epres tiramisu sütés nélkül