10 hasznos tipp, hogy mire figyelj, ha ellátogatsz egy Szedd magad eper földre

Végre megnyíltak a hazai Eper szedd magad földek! Én is ellátogattam Budakalászra epret szedni és összeírtam néhány jó tanácsot, amit érdemes megfontolnod, mielőtt nekiindulsz!

  1. A legfontosabb, hogy még otthonról tájékozódj telefonon (+3626-368-000), e-mailen ([email protected]), vagy messenger üzenetben, hogy a kinézett eperföld nyitva van-e ( a nyitva tartást befolyásolhatja az időjárás, illetve az eper érési állapota is) 
szedd magad eperföld telefonszáma egy mobilon megjelenítve

Mikor érdemes menni?

2. Az eper (időjárástól függően) folyamatosan érik a szezon alatt. Attól, hogy hétvégén leszedték még a hét második felében lesz rajta nagyobb szedhető mennyiség, a többi napon a szedés inkább keresgélősebb.

eperföldön érik az eper

Öltözék és napvédelem

3. Az eperszedés nem két perces folyamat. Ha napsütéses időben mész, mindenképpen vigyél magaddal valamilyen fejfedőt, ha érzékeny a bőröd kend be magad előtte naptejjel. Érdemes egy üveg vízzel is készülni.

4. Olyan ruhába és cipőbe menj, amit nem sajnálsz, ha összekoszolódik. A kezed biztosan ragacsos és maszatos lesz, érdemes magaddal vinned egy csomag nedves kéztörlőt, vagy rongyot.

három rekesznyi piros eper szalmakalappal

Vigyél magaddal tárolót!

5. Bár a helyszínen általában van lehetőség kosarat vagy vödröt venni, de érdemesebb otthonról vinned a tárolót amibe az epredet szeded. Ez lehet rekesz, láda vagy akár kosár is, viszont ne legyen túl mély, hogy ne nyomódjanak össze benne a frissen szedett eperszemek.

6. Ha meg tudod oldani, menj autóval. Egyrészt, mert így könnyebb megközelítened a helyszíneket, másrészt több kilónyi epret is könnyebb a csomagtartóban elszállítani, mint kézben hazacipelni.

7. Az eperszedés gyerekekkel is nagyon jó program, viszont fontos, hogy kérd meg őket, beszélj velük, hogy ne ugráljanak és szaladgáljanak a földön, és figyeljünk rá, hogy a sorok között járva mi se tapossuk el a gyümölcsöket. 

kisfiú epret szed egy eper szedd magad földön

Hogyan szedjük az epret?

8. Érdemes az eperszedést nem közvetlenül a bejáratnál kezdeni. A szedésnél az a legjobb ha hátulról indulsz el a kassza felé.

9. Szedésnél figyeljük, hogy csak a már beérett epreket szedjük le. Nézzük meg alaposan a szemet, ha nem találjuk elég érettnek, inkább hagyjuk még érni a később érkezőknek.

eperföld részlet

10. Találd ki előtte, hogy mit készítesz, hogyan dolgozod fel az epret, mert a frissen szedett eper pár nap alatt megromlik.

Nincs ötleted, vagy szeretnél egy finom és különleges receptet? Próbáld ki az Epres tiramisu sütés nélkül vagy a Kókuszos tápióka puding eperrel receptemet.

Köszönöm az Erdbeerland Kft.-nek, hogy lehetőséget biztosított életem első szedd magad föld eperszedéséhez, fantasztikus élmény volt! És köszönet a képért az Ében Art Photonak. 

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *