A tiramisu az egyik olyan desszert, amit majd minden héten meg bírnék enni. Hűvös, kellemesen krémes és intenzíven kávés ízű, igazi ünnepi desszert. Ha valami gyors édességre vágysz, nyugodtan állj neki, mert nagyjából fél óra alatt elkészíthető. Hűtőbe téve jót tesz neki egy kis pihentetés, tehát a vendégek érkezése előtti napon is öszeállíthatod. A tetejére szórt kakaó por díszítéshez használhatsz különböző sablonokat. Elkészítheted egy nagy ovális, vagy négyzet alakú edényben, mondjuk jénai tálban, de ha vannak szép üveg poharaid, akkor pohárdesszertként is szervírozható. Nekem bevált a szarvasi mascarpone dobozában található alaprecept, azt finomítottam és igazítottam a mi szánk íze szerint.

tiramisu pohárdesszert


Hozzávalók

500 g mascarpone
6 db tojás
6 ek cukor +2 ek a kávéba
2 tasak vaníliás cukor
1 nagy csomag babapiskóta
3 dl  fekete kávé
2 dl tej
3 ek. rum
fél kezeletlen citrom reszelt héja
1 mk. fahéj
díszítéshez keserű kakaópor

Kattints ide a további ünnepi receptjeimért!

Ünnepi tiramisu pohárban recept


Így készül a tiramisu

  • Első lépésként főzzük le a kávét, adjuk hozzá a tejet, a rumot és a 2 ek. cukrot, keverjük el, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Ezután óvatosan válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral habverővel habosítsuk. Majd adjuk hozzá a mascarponét, a fahéjat, a citrom reszelt héját és keverjük össze.
  • A tojások fehérjét a maradék 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, ezután óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még fahéjjal, vagy egy kis plusz reszelt citromhéjjal.
  • A babapiskótákat egyesével a kávéba mártjuk és egy üveg tál, (vagy pohár, ha pohárdesszertként szeretnénk tálalni a tiramisut) aljára helyezzük. Ügyeljünk rá, hogy ne ázzon el teljesen! Ezután kenjünk a piskótára egy réteget a krémünkből. Addig rétegezzük a babapiskótát a krémmel amíg el nem fogy, de figyeljünk, hogy krémmel zárjuk a sort. Végezetül a tetejét szórjuk meg kakaóporral. Pár óra hűtés után fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!

Kellemes Ünnepeket, jó készülődést, sütés-főzést kívánok Nektek!

Így készül a kávés tiramisu recept

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ne maradj le a legújabb gasztro hírekről, receptekről!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *