Több mint harminc kiállító – köztük az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám, vagy a gasztroszcéna kiemelkedő tagja, Barna Ádám – ételeivel is találkozhat a közönség szeptember 3. és 5. között a debreceni Nagyerdőben, az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

Az utóbbi évek alatt Debrecen kulináris élete teljesen megújult és a modern gasztronómiai irányzatok részévé vált. Rengeteg új vendéglátóhely nyitotta meg kapuit, illetve a régebbi éttermek is megújultak. Ennek a gasztronómiai forradalomnak a tevékeny részese a Debrecziner Gourmet Fesztivál is, amely 2016. óta gyűjti össze az ország legjobb éttermeit a Nagyerdőn.

Debrecziner Gourmet Fesztivál hangulatkép

A rendezvény tematikája idén: a mangalica, a szilva és a chili

Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

A fejlett gasztronómia jövője a helyi kistermelőkre és az ellenőrzött forrásból származó minőségi alapanyagokra épül – ezt az ars poeticát vallja az Ikon is – hangsúlyozta az esemény sajtótájékoztatóján Thür Ádám. Az étterem séfje hozzátette, hogy az idei rendezvény tematikájának megfelelően, amely a mangalica, a szilva és a chili, az Ikon is sok meglepetéssel készül, de továbbra is jelen lesz a híres Debreceni Páros, amelyet évek óta a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által dedikált mangalica tenyésztő, a tetétleni Kövér Tanya készít el az étteremnek. 

Thür Ádám- Ikon étterem shéfje tálal a Debrecziner Gourmet Fesztiválon

Olvasd el élménybeszámolómat a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválról!

A háromnapos gasztronómia esemény nemcsak a gourmet közönséget, hanem a szakmát is megszólította, annak érdekében, hogy testközelből lehetőség nyíljon az érdeklődőknek a tapasztalatcserére, inspirációra.

Szallagos rózsa fánkra szórnak porcukrot

A fesztivál háziasszonya Liptai Claudia lesz, aki mellett a legjobb szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon. Újdonság, hogy az igényes lounge és chill out Dj.Németi zenéje mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők is fokozzák a remek hangulatot. A gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, ezért számukra ismét megnyílik a Zsebséf terasz!

Liptai Klaudia a Debrecziner Gourmet Fesztiválon gyerekekkel a színpadon

A következő éttermek képviseltetik magukat az eseményen:

Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Babka Budapest, Big Fish (Budapest), Bistro42 Étterem (Esztergom), BOTANIQ Turai Kastély, Essência Restaurant (Budapest) Ikon Restaurant (Debrecen), Leves (Miskolc), Kis Padlizsán (Debrecen), Laurel Budapest, Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen) Pálma Pub (Debrecen), a SVÉT éttermi pont (többek között a Macok Bisztró és a Jankovich Kúria részvételével), a Végállomás Bistorant (Miskolc), Wok To Box (Debrecen).

További kiállítók, jegyvásárlás és információk az eseményről kattints ide.

Debrecziner Gourmet-díj

Hagyományteremtő szándékkal 2018-ban indult útjára a Debrecziner Gourmet-díj, amelynek keretében idén is a kilátogató közönség közvetlenül szavazhat és választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. A szavazók között értékes nyereményeket többek között Wizz Air repülőjegyeket sorsolnak ki. A legtöbb szavazatot kapott étterem pedig a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművész alkotását kapja meg. A vándordíjat legutóbb (2019) az Ikon Debrecen és az Anyukám mondta közösen nyerte el.

Debrecziner Gourmet-díj 2019-es győztesei

A nagy érdeklődés miatt érdemes online úton, előre megvenni a belépőjegyeket, de természetesen a helyszínen is lehet majd napi jegyet venni -a rendelkezésre álló kereten belül, korlátozott számban. Aki belépőjét online úton vásárolja meg, egy logózott, kristály boros poharat is kap. A hatályos jogszabály értelmében a védettségi igazolvány használata Debrecziner Gourmet Fesztiválon kötelező, az igazolvány meglétét a rendezvény szervezője belépéskor köteles ellenőrizni, és aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, attól a belépést meg kell tagadnia, függetlenül attól, hogy az érintettnek van-e érvényes belépőjegye.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *