A Debrecziner Gourmet Fesztivál 2022-ben már 6. alkalommal várja látogatóit Debrecen zöld szívében, ez alkalommal július 1-3. között. A gasztro-kulináris élményeket felvonultató fesztivál kiemelt partnere ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), mely jól mutatja a fesztivál presztizsét, hiszen a SVÉT a nívós vidéki gasztronómia szövetsége és hangja. E szövetségben az éttermeken túl étterem-szálloda komplexumokat, cukrászatokat, kisüzemi sörfőzdéket és pékséget is találunk.

A fesztivál szakmai iránymutatásért olyan sztárséfek felelnek, mint Ruprecht László alias „Rupi séf”, a SVÉT elnöke és alapítója, továbbá Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf és a BOTANIQ Turai Kastély***** éttermének, a Clarisse konyhájának vezetője, és a debreceni fine dining fenegyereke, Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje.

Ez is érdekelhet: Körbe kóstoltam az országot 1 hétvége alatt!Élménybeszámolóm az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválról.

„Fontosnak tartjuk azt, hogy Debrecenben is megmutassuk az egész régiónak azokat a gasztronómiai különlegességeket, melyeket országunk nyújtani tud, hiszen ezen a hétvégén Balatontól Egerig, Palkonyától Budapestig kalandozhatnak a gasztro-térképen az ide látogatók. Mindezt úgy, hogy kedvező jegyárak mellett valósítjuk meg a rendezvényt azért, hogy minél elérhetőbbé váljon a kultúra ezen műfaja is.” – közölte Mészáros Réka, a rendezvény főszervezője, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

6. Debrecziner Gourmet Fesztivál

Erdő szelleme ihlette fogások

A hazai gasztro szcéna kiemelkedő szakmai képviselőinek bemutatása mellett, az erdő ihlette menük nyűgözhetik le a különleges fogások kedvelőit, akik pedig érdeklődnek a sütés és főzés praktikái iránt, azok élményfőzéseken tanulhatnak a legjobb séfektől. A hatalmas szabadtéri kóstolón nemzetközi ízek, vegán és mindenmentes finomságok is a kulináris palettára kerülnek.

Magyarország első természetvédelmi területén, a csodálatos Nagyerdőn és a Békás-tó partján ismét egy szórakoztató, izgalmas és magas színvonalú rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között. A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről weboldalán és Facebook eseményéből értesülhetnek az érdeklődők.

gasztro kulináris fesztivál Debrecenben a Nagyerdőben

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *