A sütőben sült karfiol, korianderes mártogatóssal önmagában is elcsipegethető, de fogyasztható köretként például natúr csirkemellel és kuszkusszal is finom.



Hozzávalók

350  g karfiol 
2 ek. olívaolaj
1 csésze reszelt sajt (pl: gouda)
0,5 tk. fokhagymapor
0,5 tk. sárga curry
0,5 tk őrölt kurkuma
só, bors 

Mártogatós

1 kis doboz tejföl
1. ek. szárított koriander
só, bors
1 ek. víz
friss petrezselyem

currys sült karfiol recept


Így készül a currys sült karfiol

  • Mossuk meg a karfiolt, csepegtessük le, majd szedjük kisebb rózsákra. Tegyük egy tálba és locsoljuk rá az olívaolajat, ezután mehet rá a reszelt sajt, fokhagyma por, kurkuma, curry a sót és a bors is. Alaposan forgassuk meg benne a karfiolrózsákat.
  • Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 220 °C fokon nagyjából 25-30 percig süssük. Akkor lesz kész, ha a teteje kicsit megbarnult és a karfiol teljesen megpuhult.
  • Amíg sül a karfiolunk, egy tálban keverjük össze a mártogatós hozzávalóit is. Önmagában is elcsipegethető, de fogyasztható köretként például natúr csirkemellel és kuszkusszal is finom. 🙂

Jó étvágyat hozzá!

A karfiol nem csak sütve, grillezve is nagyon finom! Próbáld ki a Tabulé grillezett portobelloval és karfiollal receptemet is!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.