Ha nem tudod, hogy milyen ételt készíts cukkiniből, akkor próbáld ki ezt az egyszerűen összedobható cukkini tócsni receptet. A cukkinival készített tócsni nálunk hamar a család kedvence lett. Nem kell az elkészítésével sokat bajlódni, melegen és hidegen is nagyon eteti magát, önmagában, vagy köretként is fogyasztható. A cukkinis tócsni még ízletesebb, ha keversz hozzá egy apróra zúzott fokhagyma gerezdet is.
Hozzávalók
3 közepes krumpli
1 normál méretű cukkini
2 db egész tojás
3 ek. liszt
fél csokor durvára vágott petrezselyem
só, bors ízlés szerint
kevés olaj a sütéshez
tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz
Ebből a mennyiségből ca. 10 db tócsnink lesz.
Így készül a cukkinis tócsni
- A krumplit megpucoljuk, majd a cukkinivel együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, majd hagyjuk kicsit állni. Utána jól kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a lisztet, tojásokat és a petrezselymet, ízlés szerint fűszerezzük
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a masszából 1-1 evőkanálnyit belehelyezünk, kb. 1 cm vastagra ellaposítjuk. Közepes lángon 2-3 percig sütjük oldalanként, amíg szép aranybarna nem lesz. A cukkini tócsni frissen az igazi, tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal és apróra vágott friss petrezselyemmel. Jó étágyat hozzá!