Csupacsokis Cream Tart
Már egy ideje kokettálok ezzel a sütivel, lenyűgözően szép variációkat és verziókat láttam, és elképzelhetetlen, hogy én ne készítsem el a magam verzióját, ha valami remek újdonságról van szó. Ez az álomszép torta anyák napjára készült, de a csupacsokis cream tart bármilyen jeles alkalomra elkészíthető.
Hozzávalók
Tészta
280 g liszt
3 ek. kakaópor
200 g vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
csipet só
Krém
500 g mascarpone
400 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
2 ek. porcukor
2 ek. kakaópor
2 tasak vaníliás cukor
A díszítéshez: málna, áfonya, cukorgyöngy, bármilyen csoki, ehető virágok
Így készül a csupacsokis Cream Tart
- A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük min. 1 órára
- Kartonpapírból elkészítjük a sablonunkat, ami lehet szív, betű vagy akár szám is
- A tésztát megfelezzük, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk őket (0,5-1 cm vastagra) majd a sablonunk segítségével kivágjuk a kívánt formát
- Sütőpapírral együtt áthelyezzük a tésztákat egy tepsire, és a 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Tipp: a kimaradt tésztából én kicsi szíveket készítettem, amiből mini tartok készültek
- A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, és a kakaóport is Tipp: A tészta és a krém elkészíthető kakaómentes változatban is.
- Az egyik szívet rátesszük egy tálcára, vagy tálaló tálra. A krémet habzsákba töltjük és kis kerek krémcseppeket nyomunk a formánkra. Óvatosan ráhelyezzük a másik lapot és a krém másik felével ezt is becseppezzük.
- Hűtőbe tesszük és tálalás előtt, tetszés szerint díszítjük.