Csupacsokis Cream Tart

Már egy ideje kokettálok ezzel a sütivel, lenyűgözően szép variációkat és verziókat láttam, és elképzelhetetlen, hogy én ne készítsem el a magam verzióját, ha valami remek újdonságról van szó. Ez az álomszép torta anyák napjára készült, de a csupacsokis cream tart bármilyen jeles alkalomra elkészíthető. 

Hozzávalók

Tészta

280 g liszt

3 ek. kakaópor

200 g vaj

100 g porcukor

1 db tojássárgája

csipet só

Krém

500 g mascarpone

400 ml habtejszín

1 tasak habfixáló

2 ek. porcukor

2 ek. kakaópor

2 tasak vaníliás cukor

A díszítéshez: málna, áfonya, cukorgyöngy, bármilyen csoki, ehető virágok

Így készül a csupacsokis Cream Tart

  • A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük min. 1 órára
  • Kartonpapírból elkészítjük a sablonunkat, ami lehet szív, betű vagy akár szám is
  • A tésztát megfelezzük, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk őket (0,5-1 cm vastagra) majd a sablonunk segítségével kivágjuk a kívánt formát
  • Sütőpapírral együtt áthelyezzük a tésztákat egy tepsire, és a 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Tipp: a kimaradt tésztából én kicsi szíveket készítettem, amiből mini tartok készültek
  • A krémhez felverjük a habtejszínt a habfixálóval, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét, végül belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, és a kakaóport is Tipp: A tészta és a krém elkészíthető kakaómentes változatban is.
  • Az egyik szívet rátesszük egy tálcára, vagy tálaló tálra. A krémet habzsákba töltjük és kis kerek krémcseppeket nyomunk a formánkra. Óvatosan ráhelyezzük a másik lapot és a krém másik felével ezt is becseppezzük.
  • Hűtőbe tesszük és tálalás előtt, tetszés szerint díszítjük.
csodálatos alkalmi sütemény, édesség

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.