Képzeljétek, korábban azt hittem, hogy a banánkenyér nem finom. De a karantén alatt mindenki banánkenyeret sütött, szóval egy ország nem tévedhet alapon, néhány hónap gondolkodás és több tucatnyi banánkenyér recept átböngészése után megalkottam a saját roppant egyszerű banánkenyeremet. Csokis, kakaós, diós és persze banános. Puha, meg minden, nekem bejött, meg szerintem amilyen kis szürke egér süti, sikerült egész csini képet lőnöm róla. Szóval itt a Meli féle banánkenyér recept, próbáljátok ki. Február 23.-a pedig a banánkenyér napja, tehát ha máskor nem, itt a remek alkalom, hogy ezen a napon süss egyet Te is.
Hozzávalók
170 g liszt
30 g kakaópor
fél tasak sütőpor
120 g kristálycukor
csipet só
1 marék durvára tört dió
2 db érettebb banán
2 db tojás
2 kk. vanília aroma
0,5 dl tej
2 ek. napraforgó olaj
Egyszerűen elkészíthető sütemény recepteket keresel? Próbáld ki a Kakaós piskóta, vagy a Citromos madeline receptjeimet is!

Így készül a csokis – diós banánkenyér
- A száraz hozzávalókat, lisztet, kakaóport, sütőport, csipet sót és a cukrot egy edényben összekeverjük, hozzáadjuk a durvára tört diót is.
- A banánokat egy villa segítségével pépesre nyomkodjuk, majd mehet hozzá a két tojás, ezzel alaposan elkeverjük, majd öntsük hozzá a tejet, olajat és a vanília aromát.
- Végül mindent keverjünk alaposan össze és egy vékonyan kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér formába öntsük bele.
- 180 °C fokosra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. Kb. 20-25 perc után nézzünk rá, ha nagyon égne a teteje, akkor fedjük le egy alufóliával.
Jó étvágyat hozzá!