Veled is előfordult már, hogy egy fontos esemény, például randi, vagy egy komoly megbeszélés előtt hagymát, vagy fokhagymát ettél és kellemetlenül érezted magad tőle? A hagyma bár egészséges és finom, viszont fogyasztása utáni hosszan kitartó kellemetlen szaga sokunk életében okozott már kínos pillanatokat. A Kéthelyen élő Gyuris László igazán egyedi és különleges termékével azonban megoldást talált erre a problémára, így bármikor és bárhol ehetünk majd hagymát, amikor csak kedvünk tartja.

Gyuris László házi savanyúságok, fokhagyma és paprikakrémek készítésével foglalkozik immár 23 éve. Édesanyja receptjei alapján készültek anno az első termékei, melyekhez az idők folyamán a saját tapasztalatait is hozzátette.

Ezek összességének köszönheti, hogy három terméke is elnyerte a Premium Hungaricum minősítést. A 30 éves egyedi családi recepjtük alapján készült Csókálló fokhagymára, natúr fokhagymakrémre,  valamint a Pikáns Erős Lacira. A Csókálló fokhagyma mellett a Pikáns Erős Laci is hatalmas népszerűségnek örvend a vásárlói körében. Magyar fűszerpaprikából és fokhagymából valamint egy kis varázslatból készül. A varázslat a titok, de annyi tudható, hogy ez a hozzávaló is teljesen természetes. Termékeinek a Kempinski Hotel, a budapesti ötcsillagos luxus szálloda is bizalmat szavazott, így László már oda is rendszeresen szállít.

Főként a Premium Hungaricum termékei vonzzák leginkább a vásárlóit is, de természetesen a savanyúságok között megtalálhatóak a nagy kedvencek, mint pl. a vegyes vágott, uborkasaláta, valamint a különböző mixek, melyek színes formájukkal csábítják a vevőket.

Csókálló fokhagyma – “nem erős, nem büdös”

A Csókálló fokhagyma ötlete édesanyja fejéből pattant ki a ’80-as évek végén, ’90-es évek elején. A kérdés számára az volt, hogyan lehet megőrizni a fokhagyma jótékony élettani sajátosságait úgy, hogy közben ne legyen erős és büdös. Innen származik a címkén olvasható szlogen is: Csókálló fokhagyma – “nem erős, nem büdös” Az emberek ezt természetesen kétkedve olvassák, de egy gyors kóstolást követően a roppanós állag, az édeskés – savanykás íz, kivétel nélkül mosolyt csal az arcokra.

csokálló fokhagyma házi készítésű, befőttes üveg torony
prémium hungaricum termékek

Féltve örzik a titkos családi receptet

Ám hogy mitől lesz egy fokhagyma csókálló, az bizony titkos családi recept, amit féltve őriznek. László kérdésemre azonban annyit elárult, hogy egy speciális édes-savanyú lében történik a hagymák savanyítása.

Ha kedvet kaptál és szívesen megkóstolnád ezeket a különlegességeket, a termékeket keresd az alábbi üzletekben:
Nánásiék Balatonakarattya I Hegyvidék bevásárlóközpont CBA üzlet I Vearanda delicates Budapest, Újszász utca I Balatonlelle – Gastro Dock I Zalaszentgrót – Delicates. Továbbá július végétől Budafokon, valamint augusztus közepétől Jászberényben is elérhetőek lesznek.
Ezeken kívül telefonon keresztül lehet termékeket rendelni, a +3620 485 2736-os mobil számon.

Pikáns erős laci termék

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *