Októberben a rózsaszín tálcás gombatermékekkel idén is támogathatjuk a mellrák elleni küzdelmet. Együnk tehát sok gombás ételt októberben is! Íme egy egyszerűen elkészíthető gombás egytálétel ötlet. A csirkemájjal töltött gomba receptje jól jön akkor, ha valamilyen újdonságra vágysz.
Hozzávalók
10 db nagyobb fehér csiperkegomba
½ kg csirkemáj
6-7 db koktél paradicsom
4-5 szelet füstölt csemege szalonna
10 kis szelet trappista sajt
2 tk. mangalica zsír
só, bors, csipet ételízesítő
1 kis csokor friss bazsalikomlevél
Tudod mennyi ideig lehet tárolni a gombát?
Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a termesztett gomba a szedéstől számított 4-7 napig áll el hűtőben, de ha a több napos gomba kalapja még száraz, nem nyálkás, nem foltos és nincs szaga, akkor nyugodtan fogyasztható! (forrás: ChefGomba)
Így készül a csirkemájjal töltött gomba
- A gombát folyó hideg víz alatt megmosom, és kivágom az alsó csonkját.
- Fejre állítom, és ide töltöm a fűszerezett, enyhén sózott májat, erre teszem a koktél paradicsom szeleteket, egy kis darab szalonnát és a sajtot.
- A megmaradt gomba törzseket letisztítom, és apróra vágva a gomba alá szórom. A megmaradt májat is közé rakom. Ízlés szerint lehet még fűszerezni.
- 200 °C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Tipp: néhányszor érdemes a sütés vége felé megszúrni a májat, ha már nem szivárog belőle vér, akkor már kész is az ebéd, vagy vacsora! Köretként fogyaszthatunk hozzá friss, kevert salátát.
Szereted a gombás ételeket? Akkor próbáld ki ezeket a receptjeimet is!
Gyors tejszínes gombakrémleves
Hummusz grillezett csiperkegombával