A chia puding mennyeien finom és laktató reggeli, vagy tízórai. Az alap recept pedig remekül variálható ízlésünk és hangulatunk, valamint az aktuális évszak szerint. Fogyaszthatunk hozzá friss vagy akár fagyasztott gyümölcsöket, ízesíthetjük lekvárral, kakaóval, vaníliával, fahéjjal. Tehetünk rá kókuszreszeléket, magvakat, például szeletelt mandulát. Mivel rengeteg féleképpen variálható, így sose lehet megunni. A receptben írt kókusztej más növényi tejjel, vagy normál tejjel is helyettesíthető.

Hozzávalók (2 főre)

3 ek. chia mag
2 dl kókusztej
1 ek. méz, vagy 1 tasak vaníliás cukor

chia puding tavaszi virággal iros bogyós gyümölcsökkel és kekszdarabokkal


Így készül a chia puding

  • Egy nagyobb hosszúkás edényben jó alaposan összekeverem a chia magot a tejjel és egy éjszakára hűtőbe teszem. Fontos, hogy sokáig álljon, mert így van ideje jól megszívnia magát a magoknak, ettől lesz jó állagú és ízletes majd a végeredmény. Ha nem felejtjük el, érdemes párszor közben is megkeverni.
  • Tádáám és láss csodát, másnap reggelre a tegnapi superfood tartalmú fura híg valai át is transzformált reformreggelivé!
  • A hűtőből kivéve hozzákeverem a mézet, vagy vaníliás cukrot, és tetszőlegesen tovább ízesítem, díszítem, például az éppen otthon lévő gyümölcsökkel
  • Hordozható, jól záródó üvegben magunkkal is vihetjük. Hidegen az igazi!

Tipp: A chia puding epres joghurttal és eperdzsemmel is nagyon finom. Az alaprecepten felül kell még hozzá 400 g görög joghurt, pár szem friss (vagy fagyasztott) eper, 2 ek. eperdzsem, vagy eperlekvár. A joghurtot egy külön edényben összekeverem az apróra vágott eperrel. Üvegben rétegezve tálalom, először a chia pudingot, majd mehet rá a frissen készített epres joghurt, végezetül egy-egy kanál az eperdzsemmből.

Jó étvágyat hozzá!

Próbáld ki a Tápióka puding receptemet is!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.