Blog
5 tény, amiért az alaplé a legerősebb fegyvered a hideg hónapokban
5 tény, amiért az alaplé a legerősebb fegyvered a hideg hónapokban Január kezdetén sokunkban fogalmazódik meg egy új életmód terve, amelyben több figyelmet fordítunk az egészségünkre, a megfelelő táplálkozásra. A jelenlegi időszakban ráadásul az eddigieknél is...
A talajban rejlik a szatmári szilva titka
A talajban rejlik a szatmári szilva titka - Magyar Termék védjegyet kapott az egyedi technológiával készülő szatmári szilvalekvár. Szinte felsorolhatatlanul sok pozitív élettani hatása miatt nem véletlenül emlegetik a szilvát csodabogyóként Magyarország számos...
Ismerd meg a tokaji aszút! – 5 dolog, amit nem tudtál róla
Ismerd meg a tokaji aszút! - 5 dolog, amit nem tudtál róla A tokaji aszú sokaknak magától értetődő és ezért kevésbé érdekes borkategória. Pedig több szempontból is egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket így az ünnepek előtt érdemes is megismerni. A Tokaji...
Ők nyerték az Év Bejglije versenyt
Ők nyerték az Év Bejglije versenyt A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg az Év Bejglije versenyt. „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre. A három kategóriában...
Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát Csak a dunavecsei Zöldi Kertészet munkatársai tudják, mi teszi olyan finommá a mákjukat, az általuk alkalmazott technológia ugyanis szakmai titok. A százéves múlttal büszkélkedő családi vállalatban jelenleg öt fiútestvér...
Világhírű csokoládé lett elérhető Budapesten
Világhírű csokoládé lett elérhető Budapesten A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két...
Székely gourmet ízek Budapest szívében
Székely gourmet ízek Budapest szívében Hiánypótló étteremmel bővült Budapest gasztro-térképe. Az Andrássy út 41. alatt található SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új étteremben kóstolhatunk csorbalevest, böjtös...
Hiánypótló könyv, amely sok nő számára nyújthat segítséget
Hiánypótló könyv, amely sok nő számára nyújthat segítséget Idén júliusban magánkiadásban jelent meg Arató Györgyi: Konyhanyelven a mellrákról című hiánypótló könyve. A szerzőt 30 évesen diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Bár dietetikusként dolgozott, addig...
Tarolt a magyar márka a gasztronómiai Oscaron
Tarolt a magyar márka a gasztronómiai Oscaron A Grapoila olajsajtoló mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards-on. A cég olajai és lisztjei túlzás...
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja 2020-ban a Bio-Fungi harmadik alkalommal támogatja GoPink! kampányával a Szent Margit Kórházat, amely a nőkről - nőkért szól és a szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt...