Tegye fel a kezét, aki nem szereti a linzert! Ez az örök kedvenc Húsvétkor is ugyan olyan finom, mint Karácsonykor. Nekem nem is kell feltétlen ünnepnap hozzá, hogy elővegyem ezt a linzer tészta receptemet és elkészítsem a család nagy örömére. Ha a nagyi baracklekvárja kerül a linzerkarika belsejébe, hmmm, mennyei finom lesz tőle. 🙂

A linzer tésztát több féle formájú kiszúróval is kivághatjuk, így nem csak linzer karika, hanem szív, virág, vagy csillag formájú is lehet.

linzertészta recept


Hozzávalók

~ a tésztához

400 g liszt  
150 g porcukor
250 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás

~ a töltelékhez ~

fél üveg baracklekvár 

Tipp: Ribizli és szilvalekvárral is isteni finom az omlós linzer karika, nutellás töltelékkel pedig feltétlenül próbáld ki!

omlós linzer tészta recept képekkel


Így készül a csodafinom linzer

  • Egy nagy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal
  • Majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és az egészet összedolgozzuk
  • Az összegyúrt tésztát legalább 30 percig hűtőben pihentetjük
  • Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra és szaggassuk ki tetszőleges kiszúró formákkal
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 °C-on süssük 10-15 percig. (ízlésfüggő, van aki sültebben szereti)
  • Ha megsültek, a sütőből kivéve hagyjuk őket kihűlni. Majd ragaszuk össze őket lekvárral, végül szórjuk meg porcukorral.

Tipp: Sokáig eláll, ezért az ünnepek előtti napokban már elkészíthető a linzer tészta. Kicsi pihi nem is árt neki, mert ahogy a tészta beszívja magába a lekvárt, még puhább és omlósabb lesz. Tea, vagy kávé mellé isteni!

Ha szereted az aprósüteményeket, próbáld ki a Kókuszcsók receptemet is!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.