A spárga rövid szezonja alatt van néhány étel, amit évről évre mindig elkészítek. Az egyik nagy kedvencünk a spárgakrém leves, a másik pedig a tavaszi zöldspárgás pite. A baconbe tekert spárga már önmagában is nagyon finom. Leveles tésztába helyezve, a szépen ráolvadt, rásült reszelt sajttal a tetején szuper finom péksütemény készíthető. Egy olyan sós nasi, ami hidegen is fogyasztható, így könnyen magaddal viheted a munkába is, vagy ha utazni, kirándulni mész.

a baconbe tekert zöld spárga leveles tészta batyuban tökéletes uzsi vagy tízórai, de reggelire vagy vacsorára is fogyasztható


így néz ki az elkészült baconbe tekert spárga leveles tésztával borítva reszelt sajttal  a tetején


Hozzávalók (8 db-hoz)

1 csomag élesztős leveles tészta

500 g zöldspárga

200 g szeletelt bacon

150 g sajt

Só, bors ízlés szerint

1 tojás a kenéshez

sütés előtt

Így készül a baconbe tekert spárga leveles tésztában

  • A spárgát megmossuk, fás szár részét letörjük
  • A leveles tésztát a hűtőből kivéve picit pihentetjük, majd kitekerjük és 8 egyenlő téglalapra vágjuk
  • 2-3 spárgát baconbe tekerünk, majd átlósan a levelestészta lapokra helyezzük és a tésztát ráhajtjuk, picit összenyomjuk, hogy biztosan ne nyíljon szét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mivel a bacon sós, ezért érdemes mértékkel bánni a plusz sóval. Tipp: a leveles tésztára akár egy kevés krémsajtot, vagy vajat is kenhetünk és úgy helyezzük rá a spárgába tekert bacont. A só és bors mellett szárított zöldfűszerekkel is ízesíthetjük még pluszban.
  • Lekenjük a felvert tojással, majd mindegyik tetejére egy nagyobb csipet reszelt sajtot teszünk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 190 fokosra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt sülnek készre.

Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.