Almás zellersaláta

A roppanós almás zellersaláta a zeller karakteres íze miatt a különlegesebb saláták közé tartozik, de egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Az alma mellett került még bele dió és Anikó sajt is és az egészet egy finom tartármártással kevertem össze.

Hozzávalók

1 közepes piros alma
1 kisebb zeller gumó (kb. 150-200 g)
150 g Anikó sajt
1 marék dúrvára tört dió

~ A tartármártáshoz ~

8 ek. tejföl
4 ek. majonéz
1 ek. mustár
1 csapott ek. cukor
1 ek. fehérbor só, bors

Így készül az almás zellersaláta

  • Első lépésként elkészítjük a tartármártást. Fentebb leírtam a hozzávalókat és hogy én körülbelül milyen mennyiségekkel készítem. De ez nem szentírás! Ha te például édesebben szereted, nyugodtan tegyél bele több cukrot. Ha pikánsabban, akkor tegyél bele több mustárt. Ha pedig szeretnéd, hogy bővebb legyen a mártás a salátán, keverj hozzá plusz tejfölt és majonézt.
  • A zeller gumót megpucoljuk és vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk, megsózzuk és pár percre félretesszük, hogy a zeller kicsit megpuhuljon. Az almát megmossuk (nem szükséges megpucolni) és szintén felszeleteljük, vékony csíkokra vágjuk. Érdemes egyből hozzákeverni a tartármártáshoz, hogy ne barnuljon meg. A sajtot felkockázzuk, a diót durvára törjük.
  • Végül a zellert, a diót és a sajtot is hozzákeverjük a tartármártáshoz, lefedjük és min.1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.