A Dreher Sörgyárak hazai márkáinak receptjeiből hagyományosan hiányzik a búza, mint összetevő. A vállalat történelmi főzőházától és fejtőitől függetlenül működő Sörműhelyében most egy csavarral szakították meg ezt a hagyományt: az ANTL Búza Session Lagerrel nem egy belga, vagy német típusú búzasört, hanem egy alsó erjesztéssel készülő, alacsony alkoholtartalmú, könnyed, mégis kiegyensúlyozott nyári italt készítettek el.

A 2021-ben átadott Sörműhely és az itt készülő ANTL sörök lényege, hogy a gyár sörfőzőmesterei szabadabban kísérletezhessenek az ötleteikkel és a bátrabb, szűk célcsoportokat megcélzó receptjeiket is bemutathassák a sörrajongóknak. A válogatott vendéglátóhelyek csapjain aktuálisan mindig két ANTL sör érhető el, a Búza Session Lager a korábban bemutatott Key West APA mellé érkezik.

Búza Session

“Az igazi csavar, hogy az erjesztéshez láger élesztőt használtunk.”

„Az ANTL Búza Session Lagert a megszokott árpamaláta mellett búzamaláta, búza- és zabpehely hozzáadásával készítjük. Komlónak citrusos és enyhén fűszeres ízjegyeket hordozó fajtákat választottunk, ezek a hagyományos búzasöröknél megszokottnál jobban dominálnak a főzetben. Az igazi csavar, hogy az erjesztéshez láger élesztőt használtunk. Ezzel, és az alacsonyabb, 4,1 százalékos alkoholtartalommal egy könnyed, mégis kiegyensúlyozott nyári sört mutatunk most be” – mondta el a receptjéről Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

Az ANTL Búza Session Lager közel ötven budapesti és Budapest környéki vendéglátóhelyen lesz elérhető, kizárólag frissen csapolva.

A márkát a szezonban digitális és POS kampánnyal, illetve az új íz kóstoltatásával támogatja majd a gyár. Idén több fesztiválon is találkozhat a nagyközönség a sörökkel.

Alkoholt mindig felelősséggel és mértékkel fogyassz!

További friss gasztro híreket IDE KATTINTVA olvashatsz!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *