A Budavári Palotanegyed nyugati oldalának leghangulatosabb és páratlan panorámával rendelkező részén nyílt meg a felújított Karakas pasa tornya, amelyben egy új információs pont, ajándékbolt, kávézó és mosdó várja a vendégeket. Az újjászületett Csikós udvart északról lezáró épület közvetlenül a Török kerthez kapcsolódik.

A Karakas pasa tornyának megnyitásával lezárul egy folyamat, amelynek eredményeként teljesen újjászületett a korábban méltatlanul elhanyagolt Csikós udvar és környezete. Újjáépült a Főőrség és a Lovarda, visszaépült a Hauszmann-féle rámpa és a Stöckl lépcső. Továbbá egy új, mediterrán hangulatú pihenőrészt alakítottak ki a Lovarda épülete mellett. A Török kerthez a Tabán felől egy akadálymentes útvonalon érhetnek el a látogatók, amely évtizedek után most újra összeköti a Várhegy nyugati oldalán lévő teraszokat.

Pasha Cafe
Fotó: Pasha Cafe

Délután 18.00 órától elérhető árú, és a hazai igényeknek megfelelő étel-, és italakciókkal készülnek augusztusban

A Pasha Cafe italkínálatát és kedvezményeit a hazai közönség igényeit figyelembe véve alakította ki. Amikor a munkaidő a végéhez közelít és az emberek jó része kikapcsolódni indul, a hét minden napján kedvezményes ajánlatokkal várják vendégeiket. Neves művészek exkluzív, a hely által megihletett produkciói szintén azt a célt szolgálják, hogy még vonzóbbá tegyék a Budai Palota felől a város, és a Gellérthegy felé kitárulkozó, hívogató naplementés panorámát. Fenséges koktélok, finom borok, sörkülönlegességek egy laza, otthonos helyen, ahol szinte megérint a történelem.

Pasha Cafe
Fotó: Pasha Cafe

Újabb tematikus vezetéssel bővül a Budai Várséták programkínálata Újjászülető örökségünk címmel

A séta A Hauszmann-sztori című kiállítástól indul és a megújuló Budavári Palotanegyed történetét mutatja be. A séta során a jelenlegi fejlesztések kulisszatitkait is megismerhetik a résztvevők. Az Újjászülető örökségünk séta záró állomása a Karakas pasa tornya, ahol az ide látogatók egy frissítő ital társaságában gyönyörködhetnek a Török kert látványában, gazdag növényvilágában és a főváros szépségében. A kert tervezésekor nagy gondot fordítottak a mediterrán mikroklímával rendelkező kert flórájának kialakítására. A Török kert keleties hangulatáról az öt színben pompázó rózsabokrok, fügefák, illetve a mór mintákat idéző díszszökőkút gondoskodik. A kertben mindezeken felül szépen gondozott gyep, vadszőlő, birsalma és törpe orgona is helyet kapott.

Pasha Cafe
Fotó: Pasha Cafe

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *