Elszántan indultam neki az idén 9. alkalommal megrendezett Gourmet Fesztiválnak. Azonban hamar rá kellett, hogy jöjjek, egyszerűen lehetetlenség a több, mint 50 étterem által kínált, közel 200 féle fogást végigkóstolni. Még ha 4 napom volt is rá és tényleg nagyon igyekeztem 🙂 A paprika, sercli és a sör inspirálta különlegességek között szerepeltek ételek az éttermek kedvenc fogásai közül, illetve külön a fesztiválra is alkottak újdonságokat. Ebben a bejegyzésben a kedvenceimet emelném ki elsősorban, hozzátéve, hogy ez tényleg az én személyes, szubjektív TOP 5+1-es listám azok közül az ételek közül, amiket sikerült megkóstolnom a fesztivál ideje alatt. Egyik kóstolt étel sem okozott csalódást, fergetegesen finomak voltak, de a kedvenceim ők lettek:

top 5 kedvenc ételem at OTP Gourmet Fesztiválon

Örülök, hogy sikerült eljutnom, hisz idén is Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról kaphattam egy aktuális és átfogó képet. Évente talán csak egyszer, ezen a fesztiválon tudom a hazai és nemzetközi gasztronómia legjobb séfjeinek ételeit ilyen átfogóan megismerni és végigkóstolni. A gasztronómia lelkes rajongójaként pedig rengeteg inspirációt és ötletet szívtam magamba, legyen szó akár tálalásról, textúrákról, vagy a sokszor meghökkentő, de mégis jól működő ízkombinációkról. Szuper volt nézni, ahogy a nívósan kialakított standoknál készítik az ételeket. A gasztroszínpad programjai is igen színvonalasak voltak, Mautner Zsófi és Jókúti András remek házigazdák. Több előadást is végighallgattam, amikből szintén sok újdonságot tanultam. Élmény a külföldi sztárséfeket nézni, ahogy készítik az ételt, valamint megkóstolni, amit előtted alkottak. Igazi kuriózum volt, amikor jutott nekem is a szétosztott kóstolókból.

Az ízek skálájánál már csak az időjárás volt színesebb a hétvégén, de a hideg és az eső egyáltalán nem befolyásolta a jó hangulatot. Sok ismerős arc is felbukkant a rendezvényen, és örültem, hogy sosem volt elviselhetetlen a tömeg.

Íme tehát az én TOP5 kedvenc ételem a 9. Gourmet Fesztiválon:

1. Kacsamell, égetett árpagyöngy, almaszén, espelettei paprika – Rácz Jenő by Costes

Rácz Jenő by Costes

2. Gourmet degusztáció (paprika, sercli, sör) – Desszert.Neked

Desszert.Neked

3. Szent Jakab kagyló, szemesi zöld spárga, tojássárgája ravioli és pastis szósz. – Pohner Ádám (Kistücsök étterem) és a Bocuse D’or csapat fantasztikus ételét a gasztroszínpadon készítették el

Pohner Ádám (Kistücsök étterem) 

4.  Spárga, citrom, sör – St. Andrea restaurant

St. Andrea restaurant

5. Szabi a pék által készített pizza alla birra paprikakrémmel, mangalica sonkával – Painificio il basilico

 Painificio il basilico Szabi a pék

És végül, de nem utolsó sorban:

+1 Sült kápia paprikás eperfagyi, bazsalikom szivaccsal – N’iceroll by Böröcz Zsófia

N'iceroll by Böröcz Zsófia

Jó hír, hogy jövőre 10. évébe lép a fesztivál és a jubileum alkalmából minden eddiginél pazarabb programokat ígérnek a szervezők. Izgatottan várom a részleteket és már most felírtam a dátumot magamnak: 2020 május 21-24. További információkat az eseményről a Gourmet Fesztivál honlapján találsz.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *