A Sportarénában tartott Konyhakiállításon a fő kiállító, a Miele Magyarország szervezésében a Food. Design. Brunch eseményen Iklódi Dóra food stylist olyan ízletes reggeli fogásokat mutatott be, amelyekkel remekelni tudunk a család és barátok előtt, és egy villámkurzus keretében megosztotta tálalási praktikáit is.

Például a kókuszos tápiókapuding mangóval és ehető virággal, ami egy látványos, különleges desszert, de néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető. “Igyekszem elkalauzolni az érdeklődőket a tiszta formák és látványos tányérok világába olyan praktikákat ajánlva, amelyek mind tálalás design, mind feed design szempontból megállják a helyüket.” – mondja Dóra. Lássuk, hogyan emelhetjük tálalási szokásainkat a következő szintre – az ebédlőasztalon és az Instagram oldalunkon egyaránt. 

Kókusztejes tápiókapuding mangóval, eheto virággal, ahogy a Miele standon tálalták

Ételfotózás / Iklódi Dóra food stylist tippjei:

  • Fotózz természetes fénynél, kerüld a lámpafényt!
  • Az ételfotókon leginkább a felülről, 90 fokból fotózott fogások mutatnak jól.
  • Hármas szám mint ökölszabály: három minipite, három tányér étel, stb. Sokkal szebben lehet elhelyezni a páratlan számú tányérokat, ételeket a párosaknál.
  • Színben és stílusban harmonizáló kiegészítőket használjunk: textilek, evőeszközök, tányérok, virágok – mind hasonló tónusban, egymáshoz igazítva.
  • Sokat számít a téma: egy desszert vagy péksütemény például mindig népszerű választás.
Iklódi Dóri tálal

#Food design tipp: a kókuszos tápiókapuding desszertnek kifejezetten jól állnak az ehető virágok, mint például az árvácska vagy a mézvirág. Az egyébként nagyon gyorsan fonnyadó ehető virágok – minden más élelmiszerhez hasonlóan – a Miele egyes hűtőiben akár 5x tovább is elállnak, köszönhetően az ideális páratartalom szabályozásnak.

Próbáld ki a Tápióka puding kókusztejjel, és a Kókuszos tápióka puding eperrel receptjeimet!

Miele Magyarország food. design. brunch esemény

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *