Ha hozzám hasonlóan te is kedveled és keresed a különleges gasztronómiai élményeket, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod egyszer egy lakásétterembe. Nemrég jártam a Szuterén Lakásétterem jazz vacsora estjén, ami meggyőzött arról, hogy ennek a rendhagyó vendéglátásnak nagyon is helye van a magyar gasztronómiai élet palettáján.

Rita és férje András 2017-ben hozták létre lakáséttermüket a XV. kerületben található pestújhelyi villanegyedben. Nem kellett hozzá sok idő, hogy telt házas vacsoraesteket tartsanak, ahová egész Budapestről, sőt vidékről is számos visszatérő és új vendég érkezik. Ez a bizonyíték arra, hogy ha szívvel lélekkel csinálsz valamit, azt igenis sokan értékelik. A Szuterén Lakásétterem tökéletesen ötvözi a lakáséttermek összes előnyét, amelyet az alábbi 5 pontban foglaltam össze nektek:

szuteren_lakasetterem

1. Családias és fesztelen légkör

Ha az otthoni körülményeid nem alkalmasak egy nagyobb családi összejövetel megtartására, mégis valamilyen intimebb helyen ünnepelnéd például a születésnapodat, akkor foglalj helyet egy lakásétterembe. Hiszen a nyílt és előre meghirdetett lakáséttermi vacsoraesteken felül, például a Szuterén Lakásétteremben is van lehetőség arra, hogy privát ebédet, vagy vacsorát kérj, amikor csak a tiétek a hely. Nincsenek idegenek, nincsen időkorlát, maximum 20 főre tiétek lehet az egész étterem!

szuteren_lakasetterem_eloetel
Crostini kecskesajttal, dióval és radicchioval – Bolyki Jani Egri Sauvignon Blanc 2019

2. A gondtalan időtöltés élménye

Napjaink rohanó világában mindannyian vágyunk arra, hogy néhány órára kiszakadhassunk a monoton mókuskerékből. Remek program erre egy lakáséttermi vacsoraest, ahol a különleges fogásokhoz párosított hazai borokat is kóstolhatunk. Gondoltak azokra is, akik kocsival érkezek, ők a házi szörp kínálatból választhatnak frissítőt. A fogások között bőven van idő beszélgetni, pihenni, körülnézni a kertben, bekukkantani a konyhába. Vagy éppen hallgatni az élő zongoraszót. A Szuterén Lakásétterem meghitt hangulatához hozzájárul a kandallóban ropogó tűz látványa és a kifinomult tárgyakkal és kiegészítőkkel berendezett tér.

Lazacos-ricottás rétes - Kohári Pince Egri Tramini 2018
Lazacos-ricottás rétes – Kohári Pince Egri Tramini 2018
megterített asztal várja a vendégeket a Szuterén lakásétteremben

3. Lassú étkezés = boldog étkezés

Jó, ha tudod, egy lakáséttermi vacsoraest nem a rohanásról szól. Az evés itt igazi közösségi élmény, amikoris bőven van időd minden ételt (általában 5 fogást) megcsodálni és nyugodt tempóban elfogyasztani. Mellé pedig finom borokat kortyolni és nagyszerű élő zenét hallgatni. A legtöbb ételt szezonális alapanyagokból és frissen készíti el a vendégeknek Tóth- Zsédely Rita, a Szuterén Lakásétterem séfje. Előzetes jelzés alapján akár vegetáriánus verzióban is kérheted az este során feltálalt ételeket. Ebből is látható, itt tényleg mindent megtesznek azért, hogy te gondtalanul élvezhesd az estét. A legnagyobb öröm számukra, ha a vendégeik arcán látják az őszinte elégedettséget.

szuteren_lakasetterem_gesztenyes_teszta
Grappás -gesztenyés tagliatelle – Pontica Pince Móri Ezerjó 2017
Cseke Gábor zenész, zeneszerző és virtuóz zongorista
Cseke Gábor zenész, zeneszerző és virtuóz zongorista

4. Terítéken a változatosság

Az egész este folyamán érződik, hogy Rita és András maximálisan törekszenek a magas minőségre: az alapanyagok kiválasztásától, az ételek elkészítésén keresztül egészen a felszolgálásig. Ez a divatos vendéglátási forma sok izgalmas lehetőséget rejt magában, például tavasszal, ahogy melegebbre fordul az idő a Szuterén Lakásétterem kiköltözik a csupazöld és tágas kertbe. Az egyedi kertvárosi hangulatot este színes lampionok fénye lengi körül, ahol irodalmi estekkel, élőzenével, borkóstolóval, és remek fogásokkal várják az igényes gasztronómiai programra vágyókat.

Trevisoi pezsgős-borókás szűzpecsenye erdei gombás rizottóval
Trevisoi pezsgős-borókás szűzpecsenye erdei gombás rizottóval – Kohári pince Egri Retur Cuvée 2018
Szuteren_lakasetterem_kert_terasz

5. Idegenekből ismerősök egy este alatt

Egy lakásétterembe akár egyedül is ellátogathatsz, hiszen a hely adottságai révén biztosan hamar szóba elegyedsz majd a melletted, körülötted ülő vendégekkel. A legtöbb ide látogató ember nyitott és közvetlen személyiség, akivel könnyen lehet társalogni a legváltozatosabb témákról. Mi is hamar összebarátkoztunk szinte mindenkivel és az est végére nagyokat nevettünk együtt, vagy éppen arról beszélgettünk, kinek melyik étel és bor ízlett a legjobban.

Meggyes frangipane torta
Meggyes frangipane torta – Obzidian pince Tokaji Kései Cuvée 2016
szuteren_lakasetterem_toth-zsedely_rita_tulajdonos_sef
Tóth- Zsédely Rita, a Szuterén Lakásétterem séfje éppen a desszertünket tálalja

Imádok étterembe járni, de határozottan állíthatom, hogy egy lakásétterem merőben más élményt nyújt. Az itt eltöltött néhány óra magával ragadó és varázslatos élményeket hagyott bennem. Köszönöm, hogy a részese lehettem!

További információ: Szuterén Lakásétterem.

Szeretnéd, hogy a Te Éttermedről is felkerüljön egy hasonló ajánló az oldalamra? Akkor vedd fel velem a kapcsolatot itt.

A bejegyzés a Szuterén lakásétteremmel együttműködésben készült!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *