A termesztett csiperkegomba és laskagomba egyike a legsokoldalúbban felhasználható alapanyagoknak, ami egész évben rendelkezésünkre áll. Húsvétkor is számtalan ételt készíthetünk a különböző termesztett gombák felhasználásával. Például tehetjük tárkonyos ragulevesbe, készíthetünk retro paradicsomos gombasalátát , a vendégeinket pedig várhatjuk egy isteni és gyorsan összeállítható gombás lasagneval. A ráérős hétvégéket, ünnepi reggeleket kezdhetjük valamilyen gyors gombás reggelivel. Igazi tavaszi finomságok, amelyekben a szezonális zöldségeken túl a húsvét jellegzetes alapanyagai, a sonka és a tojás is szerepet kapott.

1. Borsókrémes szendvics pirított csiperkegombával és fenyőmaggal

borsókrémes kovászos kenyér pirított csiperkegomba szeletekkel

Így készül: A borsókrémhez 200 g fagyasztott borsót egy kiskanálnyi vajjal, csipetnyi sóval és fél dl vízzel fedővel lefedett lábosban megpárolunk. Amikor megpuhult, leöntjük róla a vizet és ízlés szerint hozzáadunk friss petrezselymet, bazsalikomot, citrom facsart levét, 1 evőkanál olívaolajat, sót és borsot, majd botmixerrel homogénre pürésítjük.

A fenyőmagot serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

A ChefGomba csiperkegombákat folyó hideg víz alatt megmossuk, felszeleteljük és kevés olajon lepirítjuk. (Amíg teljesen el nem fő a leve). Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel esetleg egy kis fokhagymával ízesítjük.

A kovászos kenyérszeleteket megkenjük a borsókrémmel, rátesszük a pirított csiperkegomba szeleteket, majd megszórjuk a fenyőmagokkal. Jól passzol hozzá a karakteres rukkola íze.

Borsókrémes csiperkegombás szendvics

2. Tavaszi tapas tál sonkával és mini csiperkegombával

mini csiperkegomba tapas

Ezt a tapas tálat nem csak egy hétvégi reggelire, hanem vendégvárónak is elkészítheted a család és barátok nagy örömére. Gyorsan összeállítható színes és ízletes fogás, amely bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét előételként.

Amire szükséged lesz hozzá: fekete erdei sonka, mini lepirított csiperkegomba, mini mozzarella, friss rukkola, sajtos kifli, vagy baguette.

A ChefGomba mini csiperkegombákat folyó hideg víz alatt átmossuk, megszárítjuk és kevés olívaolajon néhány perc alatt lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tehetünk rá friss, apróra vágott petrezselymet is. Utána a kis gombafejeket fogpiszkálókra tűzzük a mini mozarellákkal. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben. A sajtos kiflit csak közvetlenül fogyasztás előtt karikázzuk fel, hogy ne száradjon meg. Fekete erdei sonkával, rukkolával kínáljuk.

Tavaszi tapas tál csiperkegomba, mozzarella, sonka, rukkola

3. Magos zsemle omlettel és pirított laskagombával

Zsömle tojásomlettel és pirított laskagombával

A ChefGomba laskagombát folyó hideg víz alatt megmossuk, megszárítjuk és a nagyobb darabokat félbe vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanálnyi olívaolajat és lepirítjuk rajta a gombát. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Amíg pirul a laskagomba, addig 2 tojást egy kevés tejjel felverünk, sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű serpenyőben megolvasztunk egy fél evőkanálnyi vajat és ráöntjük a tojást. 1-2 perc után lejjebb vesszük a hőfokot és fedő alatt további 2-3 percig sütjük a tojást, amig szépen összeáll.

A zsemlét félbevágjuk és megtöltjük az omlettel, ráhalmozzuk a pirított laskagomba szeleteket . Tavaszi kevert salátával (bébi spenót, paradicsom, újhagyma, hónapos retek), frissen fogyasszuk.

magos zsemle, pirított laskagomba, omlett reggeli recept ötlet

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *