Elképesztő eredmény született a Bocuse d’Or Európai döntőjén, a magyar csapat az előkelő 2. helyezést érte el. Széll Tamás európai győzelme óta nem voltak magyarok a Bocuse d’Or dobogóján. A magyar csapat újra megmutatta Európának, hogy az élvonalban a helye! A magyar csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje állt, mellette Nyikos Patrik dolgozott a boxban. A boxon kívül, a coach szerepében Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt.

Ismét óriási érdeklődés övezte a Hungexpón a Sirha Budapest keretein belül megrendezett Bocuse d’Or versenyt. Az európai válogatón 17 csapat mérte össze tudását és küzdött meg a lyoni világdöntőbe való kijutásért. A magyar csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje állt, mellette Nyikos Patrik dolgozott a boxban. A boxon kívül, a coach szerepében Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt. A magyar csapat szépen, kiegyensúlyozottan készítette el a két ételt. A verseny után közvetlenül arról számoltak be, hogy minden úgy sikerült, ahogyan tervezték, tökéletesen ugyanúgy készítették el az ételeket, mint a legutolsó gyakorlásukon, ezért akkor még az eredménytől függetlenül is nagyon pozitívan értékelték saját teljesítményüket.





Őz Budapest tányér
Őzcomb & kacsamáj „mozaik” gombákkal, boróka és tempura gyöngyök
Őzgerinc & bélszín kacsazsírral és magyar fűszerekkel glazúrozva
Kísérő köretek:
Zsenge cékla és zöldalma, hagyma dzsemmel, édeskömény és tokaji borecet
Anuschka burgonya, karalábé, tárkony és tavaszi zöldfűszerek
Ragu:
Túrós „derelye” erdei gombákkal,zamatos turbolyával és vadpetrezselyemmel, zöldspárga és tejföl
Szósz:
Őz pecsenyelé citromos kakukkfűvel
Sarawak bors, fűszeres kacsazsír

A zsűri összefoglalói alapján a verseny ezúttal kiélezettebb volt, mint általában lenni szokott, az eredményhirdetés előtt többen elmondták, akik kóstolták az ételeket, hogy nem feltétlen a papírformára valósult meg az idei versenyen. Jerome Bocuse kiemelte, hogy fantasztikus volt a rendezvény, megköszönte Magyarországnak az eddigi legkiválóbb európai szervezést. Az is kiderült, hogy a következő európai válogatónak Norvégia ad majd otthont.
„Magyar Tavasz” tányér
Anuschka burgonya és tavaszi zöldek „tiltott” hozzávalókkal, szarvasgomba és kaviár, Anuschka burgonya
Konfitált burgonya, sült póréhagymával, szárított csiperke „szarvasgomba” és ropogós burgonya virág
Kísérő köretek:
Zsenge karalábé és mogyoró majonéz, roppanós brokkoli szár
Savanyított gyöngyhagyma, medvehagyma és petrezselyem olaj
Lágy sajt tartlet marinált uborkával, zöldborsó és zöldalma
Zöldspárga szárított misoval, ropogós zsemlemorzsa és tavaszifűszernövények
Mártás:
Burgonya mártás füstölt sajttal, csiperke „Kaviár”

Maga az esemény ismét nagy tömeget vonzott. A versenyhelyszín szomszédságában működő magyar stand hatalma siker volt, a magyar ételeket, alapanyagokat, borokat népszerűsítő standon a verseny elejétől a végéig számos hazai és nemzetközi látogató fordult meg nagy örömmel. Ahogyan hat éve, idén is hazánkba látogatott számos nemzetközi szakmai kiválóság. A hazai rendezésnek, és persze a kiváló eredménynek az az egyik legfontosabb hozadéka, hogy erősödik Magyarország jelenléte a nemzetközi gasztrotérképen.
A díjazottak és a helyezések:
A legjobb commis: Svédország
A legjobb tányértéma: Egyesült Királyság
A legjobb hústál: Svédország
Dobogósok:
Bronz: Norvégia
Ezüst: Magyarország
Arany: Dánia

Tányérok leírása: forrás